Hlavní obsah

Volkswagen poprvé ukazuje nový Amarok, na vývoji se podílel i Ford

Novinky, laz

Divize užitkových vozů Volkswagenu poprvé ukazuje nový Amarok, alespoň jako designérskou skicu. Jedná se o první plod nově obnovené spolupráce s Fordem. Ranger s Amarokem tak už nebudou jen konkurenti, ale také příbuzní.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Amarok druhé generace

Článek

Současný Amarok je první „tunový pickup” Volkswagenu ve smyslu tradičního segmentu, který svůj název získal z užitečné hmotnosti, kterou nabízí. Představen byl už v roce 2010. Je tak čas na nové vydání, které si zatím lze prohlédnout jako designérskou črtu.

Nepřekvapí ostré rysy přídě, obří maska nebo vysoká světlá výška. Extrémní rozchody kol a jejich samotnou velikost lze přičíst fantazii designéra.

Před 70 lety začal Volkswagen vyrábět Transporter

AutoMoto

Na výroční tiskové konferenci v úterý pak šéf Volkswagenu Herbert Diess oficiálně potvrdil, že nový vůz vznikne ze spolupráce s Fordem. Očekává se, že modrý ovál ze společných základů upeče novou generaci Rangeru.

Podle dřívějších informací by se novinky měly začít prodávat až na začátku roku 2022. Ovšem vzhledem k tomu, že už nyní Volkswagen na novinku poutá, premiéru si nejspíš odbude výrazně dříve.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Volkswagen Amarok současné generace

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám