Hlavní obsah

Volkswagen Polo GTI po faceliftu se ukazuje na prvním nákresu

Novinky, Daniel Havlina

Volkswagen chystá na konci letošního června představit zmodernizovanou verzi ostrého hatchbacku Polo GTI. Naváže tak na nedávný facelift běžného modelu Polo.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Polo GTI 2021

Článek

Německá automobilka Volkswagen na chystaný facelift upozornila zveřejněním skici faceliftovaného Polo GTI. Jeho příchod byl ovšem poměrně očekávanou záležitostí, neboť nedávno prošla úpravou i běžná verze malého hatchbacku.

Volkswagen Polo prošel modernizací, nabízí technologie z větších aut

AutoMoto

Změny se mají týkat hlavně vzhledu vozidla, kde designéři evidentně sbírali inspiraci u většího a slavnějšího Golfu GTI. Na něj odkazuje třeba LED denní svícení pod hlavními světlomety či červená linka napříč přídí.

Jak dále Volkswagen uvádí, vzhled má být ostřejší a dynamický. Podle posledních informací ovšem nelze očekávat, že se s faceliftem zvedne i dosavadní výkon 200 koňských sil a 320 Nm. Přeplňovaného čtyřválcového dvoulitru by se inženýři zásadně dotknout neměli.

Test modernizovaného Volkswagenu Tiguan: Komfortní dříč se špičkovými světlomety

Testy

Automobilka hodlá vylepšené GTI představit už na konci června. Jak premiéra proběhne, zatím není jisté. Dle současné pandemické situace se dá opět očekávat virtuální představení.

Reklama

Výběr článků

Načítám