Hlavní obsah

Volkswagen omladil Tiguan Allspace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tiguan ve své prodloužené verzi Allspace následuje facelift klasické varianty. Zaměřen je především na detaily exteriéru a kabiny.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Tiguan Allspace po faceliftu

Článek

Necelý rok po premiéře zmodernizovaného Volkswagenu Tiguan podstoupil obdobnou kúru i prodloužený model. Má novou příď s LED světlomety, přičemž díky volitelnému pásu přes větší masku chladiče se světelný podpis rozšiřuje. Novou grafiku mají i zadní svítilny.

V interiéru je po vzoru menšího modelu nový volant a dotykové ovládání ventilace. Krom nových materiálů je nově k dispozici i pokročilý audiosystém Harman Kardon. Třetí řada sedadel dostupná díky o 110 mm prodlouženému rozvoru náprav samozřejmě v nabídce zůstává.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Tiguan Allspace před faceliftem

Foto: Volkswagen

Volkswagen Tiguan Allspace po faceliftu

Vylepšeny jsou jízdní asistenty, dosahují 2. stupně autonomního řízení. Základem pod kapotou je zážehový motor 1.5 TSI o výkonu 110 kilowattů, 150 koní. K mání je stále i zážehový dvoulitr o 140 kW, 190 k, a výkonnější se 180 kW, 245 k. Oba dvoulitry mají pohon všech kol a dvouspojkovou převodovku DSG.

Test modernizovaného Volkswagenu Tiguan: Komfortní dříč se špičkovými světlomety

Testy

Alternativou je vznětový motor 2.0 TDI o výkonu 110 kW, 150 k či 147 kW, 200 k, přičemž výkonnější verze opět nabídne DSG a pohon všech kol ve standardu.

Plug-in hybridní či ostré R verze se Allspace na rozdíl od klasického tiguanu alespoň prozatím nedočká. Novinka se v Česku začne předprodávat v půlce června. Výroba v mexickém závodě začne v srpnu a u tuzemských prodejců bude k vidění v říjnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám