Hlavní obsah

Volkswagen nemá jen nové logo, grafika se mění i u sportovní divize

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na frankfurtském autosalonu představil Volkswagen své nové logo, nyní je na řadě změna grafiky i u divize R. Ovšem něco tomu chybí. Auta, která toto písmeno budou nadále nosit.

Foto: Volkswagen

Logo Volkswagenu R

Článek

Volkswagen mění grafickou identitu nejen pro značku jako takovou, ale i pro své sportovní modely. Písmeno R označující vrcholné modely od divize Volkswagen Motorsport má také nový vizuál.

V podstatě jde o jinak stylizované písmeno s modernějším designem. Automobilka uvolnila vzhled písmena na boku auta, v černé a stříbrné variantě. Podobnou změnu má také zaznamenat paket R-Line, dostupný k většině modelů značky.

Volkswagen má nové logo, přišlo o třetí rozměr

Autosalon Frankfurt

Opravdová verze R dnes dosluhuje v případě Golfu aktuální generace. Jediným aktuálním „erkem” v nabídce značky je tak T-Roc R. Ovšem nabídka by se měla v budoucnu rozšířit, počítá se s novým Golfem R z osmé generace bestselleru, proslýchá se i o verzi R odvozené od elektromobilu ID.3. Každopádně prvním autem s nově ztvárněným písmenem bude americké SUV Atlas Cross Sport R-Line, které u nás nekoupíte.

Foto: Volkswagen

Logo Volkswagenu R na blatníku.

Foto: Volkswagen

K dispozici jsou dvě varianty.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám