Hlavní obsah

Volkswagen nabídne přerostlý minikaravan

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už dlouho se prodává Volkswagen California, což je vlastně malý obytný vůz na základu modelu Transporter. Minulý rok pak firma představila koncept California XXL, který vycházel z velké dodávky Crafter. A právě tenhle vůz se nakonec dočká sériové podoby.

Foto: Volkswagen

Volkswagen California XXL

Článek

Obliba obytných verzí je stále větší. California zažívá velký boom a pro Volkswagen je to příjemné překvapení. Jenže je tu skupina lidí, kteří chtějí ještě pohodlnější cestování a kempování, ale nechtějí si kupovat klasické obytné vozy.

California XXL je tak mezistupeň mezi malou californií s výklopným stanem na střeše a velkým obytným vozem.

Foto: VW

VW California XXL (2017, koncept)

Foto: Petr Horník, Právo

Expedice s vozy Volkswagen California - Lofoty

Sériové provedení nabídne pravděpodobně to samé, co koncept ze srpna loňského roku. Auto bude pravděpodobně velmi komfortní, nabídne i sprchu s toaletou nebo klasický stůl. První nákresy neukazují, zda bude i v sériové verzi velká prosklená střecha na nástavbě.

Zdá se však, že zadní část by měla být proti konceptu kratší u zadního převisu. To by znamenalo, že vzadu nebude velké „letiště” a sníží se tak počet osob, které budou moct v autě přespávat. Každopádně bude auto stále velmi dobře vybavené, Volkswagen nabídne i dvojbarevné provedení.

Kdy se poprvé sériová verze odhalí, zatím nebylo oznámeno.

Foto: Volkswagen

Volkswagen California XXL

Foto: Volkswagen

Volkswagen California XXL

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám