Hlavní obsah

Volkswagen má pickup na podvozku Octavie

Novinky, fra

I V Evropě jsou pickupy na vzestupu, ale tak oblíbené, jako v jihoamerických zemích, určitě nejsou. A tak u nás Volkswagen Tarok na stejném podvozku jako Škoda Octavia jen tak nezahlédnete.

Foto: Volkswagen 6x

Volkswagen Tarok

Článek

Volkswagen je tradičně silný v jihoamerických zemích. A právě v Sao Paulu představil nový pickup. Jmenuje se Tarok a zatím je to jen koncept. Ale všichni vědí, že u něj nezůstane. [celá zpráva]

Na výše uvedeném odkazu jsme vám nedávno ukazovali skicu vozu, teď už je po představení, takže vám můžeme ukázat velmi povedený vůz, který je na rozhraní SUV a užitkového pickupu. Auto je to zajímavé hned z několika důvodů. Především proto, že má platformu MQB (tedy jako Škoda Octavia), ale přitom ložnou plochu o délce 1,2 mm. A to je celkem hodně.

Foto: Volkswagen

Nevypadá, ale je to celkem velké auto

Foto: Volkswagen

Bližší rozměry vozu neznáme, ale zas tak malý není

A navíc je to sice čtyřdveřový a pětimístný vůz, ale zadní sedadla se dají sklopit, stejně jako přepážka k nákladovému prostoru. A najednou se celá délka roztáhne až na 2,78 metru při otevřeném zadním víku nebo 1,86 m při zavřeném. Náklad může vážit až 1000 kg.

Foto: Volkswagen

Zajímavá je možnost zvětšení ložné plochy

Pod kapotou je zážehový čtyřválec o objemu 1,4 litru s výkonem 110 kW (148 koní). Samozřejmě má možnost jezdit i na etanol. V sériovém provedení prý bude i verze s dvoulitrovým dieselem. Koncept má pohon všech kol, ale to patrně nebude standardem.

Foto: Volkswagen

Maximální délka je 2,78 m

Škoda, že s autem se zatím nepočítá na dovoz do Evropy. V anketě po straně článku můžete hlasovat, jestli by se takové auto na starém kontinentu uplatnilo.

Foto: Volkswagen

Pohon všech kol nebude asi standardem

Anketa

Myslíte, že by Volkswagen Tarok uspěl i v Evropě?
Ano
100 %
Ne
0 %
Celkem hlasovalo 7 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám