Hlavní obsah

Volkswagen ID.6 bude elektrickou obdobou passatu, dorazit má v roce 2023

Novinky, Milan Lažanský

Model ID.6 bude pátým členem elektrické rodiny ID od Volkswagenu. Sedan a kombi střední třídy se na trh dostane v roce 2023, alespoň podle šéfa vývoje Franka Welsche, kterého cituje britský Autocar.

Foto: Volkswagen

Volkswagen ID Vizzion

Článek

Vlajkový sedan a kombi ID.6 předznamenal koncepty ID Vizzion a ID Space Vizzion z roku 2016.

V roce 2023 má sériová verze doplnit stávající modely rodiny ID. Tedy v současnosti prodávaný hatchback ID.3, SUV ID.4, kupé-SUV ID.5 očekávané v příštím roce a velké MPV odvozené od studie ID Buzz očekávané v roce 2022.

První jízda Volkswagenem ID.3: Budoucnost není temná

AutoMoto

Podle informací Autocaru se ID.6 ve střední třídě postaví chystanému BMW i4 či Mercedesu EQE. Velikostí karoserie má napodobit současný passat, ovšem díky modulární „skateboardové” platformě má nabídnout místo uvnitř srovnatelné s limuzínou Phaeton, které se přestala prodávat v roce 2016.

ID.6 bude nabízen s jedním motorem pro pohon zadních kol nebo dvěma motory v případě pohonu všech kol. To se týká výkonného modelu GTX, o kterém Welsch řekl, že bude schopen zrychlit z nuly na 100 km/h za přibližně 5,6 s.

Bude z Volkswagenu Passat jen kombi? Se sedanem to má být nahnuté

AutoMoto

Welsch se podělil i o další technické podrobnosti. Očekává se bateriový balíček o kapacitě až 84 kWh, což by mělo stačit až na 700 km dojezdu na jedno dobití. Navíc chce Volkswagen implementovat nabíjení výkonem až 200 kW. Za 10 minut by se tak měl vůz nabít na dalších 230 km.

Produkce by měla odstartovat v Emdenu, odkud se kvůli tomu plánuje stěhovat právě passat. Tradiční model bude vznikat v Bratislavě po boku Škody Superb. Podle posledních spekulací by ovšem mohl přežít jen ve formě kombi.

Foto: Volkswagen

Koncept Volkswagen ID Vizzion

Foto: Volkswagen

Koncept Volkswagen ID Space Vizzion

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám