Hlavní obsah

Mnichovské kladivo na Teslu. BMW i4 má 530 koní a dlouhý dojezd

Vidět ho měla jako první odborná veřejnost na autosalonu v Ženevě, ten byl ale zrušen. BMW však i přes změny v plánu svůj nejnovější předprodukční koncept, elektrický sedan i4, představilo. Je to vize Gran Coupe pro budoucnost.

Foto: BMW

BMW i4 Koncept

Článek

Koncepční vozidlo i4 vzhledově vychází ze současného designového jazyka BMW. Má plochou karoserii, ostrá LED světla, jako každý koncept obrovská kola, a především dvě nepřehlédnutelné přední „ledviky“ jako mřížky chladiče.

BMW testuje sériovou verzi konceptu iNext

AutoMoto

Motorově je BMW podle očekávaní elektromobilem. Pod kapotou má již pátou generaci elektrického pohonu od BMW s názvem eDrive, který u něj nabízí výkon 530 koňských sil a z 0 na 100 km/h akceleruje za přibližně 4 sekundy.

Foto: BMW

BMW i4 Koncept

Sílu motoru dodávají baterie o kapacitě 80 kWh, které údajně vydrží i na cestu dlouhou 600 kilometrů a dobíjet je bude možné i s výkonem 150 kW, díky čemuž se na 80 procent nabijí za 35 minut.

V interiéru se pak jedná o klasický koncept od BMW plný čistě bílé kůže, luxusních materiálů, broušené mědi a technologií.

BMW řady 3 letos nabídne čtyři plug-in hybridní varianty

AutoMoto

Model i4, nutno podotknout v umírněnější sériové podobě, bychom mohli na silnicích spatřit už během příštího roku, kdy ho BMW hodlá sériově vyrábět a představit. Pravděpodobně společně s budoucí vlajkovou lodí elektrických SUV, modelem zatím zvaným coby iNext. Oba ale předběhne budoucí elektrický model X3 s názvem iX3.

Reklama

Související témata:

Související články

Chystané BMW řady 4 ukazuje obří ledviny

Na internet unikly špionážní fotografie, na kterých má údajně být chystané BMW řady 4 další generace. Podařilo se vyfotit jak jeho přední, tak i zadní část...

Výběr článků

Načítám