Hlavní obsah

Volkswagen e-Up! je zpět, sesterská škodovka se nevrátí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejmenší elektrický Volkswagen se po více než roční odstávce vrací zpět na trh. Z takzvaných bratislavských trojčat zřejmě jako jediné.

Foto: Volkswagen

Volkswagen e-Up!

Článek

Na konci roku 2020 se v bratislavském závodě přestal vyráběl nejmenší elektrický Volkswagen „e-Up!”, závod nestíhal rekordní počty objednávek a podle automobilky se dodací lhůty prodloužily až na 16 měsíců.

Nyní, v únoru 2022, je vůz opět k objednání. Zatím v Německu s cenou od 29 895 eur, v přepočtu 727 tisíc korun. Tedy před ekologickou státní podporou ve výši 9570 eur, tedy 233 tisíc. Později bude vůz opět k mání i ve zbytku Evropy.

Foto: Volkswagen

Volkswagen e-Up!

Foto: Volkswagen

Volkswagen e-Up!

Standardem bude vyšší výbava Style Plus. Vůz pohání elektromotor o výkonu 61 kW, 83 koní, a točivém momentu 210 Nm. Baterie o kapacitě 32,2 kWh stačí na 258 kilometrů dojezdu na jedno nabití. To zabere hodinu z nuly na 80 procent v případě 40kW dobíjení.

Elektrické citigo se nevrátí

Přerod z běžných minivozů s litrovými motory na malé elektromobily s Volkswagenem prožil i Seat a Škoda. Do nabídky se však s největší pravděpodobností vrací jen e-Up!.

První elektromobil od Škody měl jepičí život. Vyrábět se začal před rokem, dnes jej nekoupíte

AutoMoto

„Škoda Auto v současné době nechystá znovuuvedení modelu Citigoe iV na trh. Do roku 2030 se chystáme na trh uvést minimálně tři další elektrické modely v portfoliu pod modelem Enyaq iV,” uvedl na dotaz Novinek mluvčí Škody Auto Pavel Jína.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám