Hlavní obsah

Volkswagen Amarok nové generace se ukazuje na prvních skicách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divize užitkových vozů Volkswagenu už začíná upozorňovat na druhou generaci pick-upu Amarok. K vidění je na prvních dvou nákresech. Dorazí příští rok.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Amarok druhé generace

Článek

Není žádným tajemstvím, že partnerství Fordu a Volkswagenu dá krom Fordu Tourneo Connect v kabátu z Volkswagenu Caddy vzniknout i dvojici pick-upů na stejných základech, které naopak vyvinul primárně Ford. Americká značka už nový ranger představila, Němci se na premiéru chystají.

Zveřejněné skici napovídají, že nový Amarok od rangeru půjde vizuálně rozlišit snadno. Příď je ve stylu osobních vozů značky. V interiéru už se dvojice pravděpodobně bude lišit méně, minimálně volant či sedadla jsou svébytná, pokud můžeme soudit z nákresu.

Nový Ford Ranger je tu, připomíná větší F-150

AutoMoto

Novinka vystřídá první vydání, které se představilo v roce 2010 a dosud čítá přes 800 tisíc prodaných kusů. Pick-up se vyráběl v Hannoveru a produkce dodnes pokračuje v argentinském závodě Pacheco. Nejnovější verze, která se vrátí i do Evropy, bude vyrábět jihoafrický závod Silverton.

Druhá generace se představí v příštím roce, na českém trhu s ní můžeme počítat v první polovině roku 2023.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Amarok druhé generace

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám