Hlavní obsah

VIDEO: Sbohem Golfe GTI, přichází Scirocco

Novinky, maž

Scirocco první a druhé generace se do historie zapsalo jako nejúspěšnější kupé značky Volkswagen, když se jich prodalo přes 800 tisíc kusů. Ve své době byl tento sportovně laděný Volkswagen - s designem od Giorgio Giugiara - cenově dostupným vozem pro každodenní ježdění.

Článek

Doposud patřil Golf GTI k tomu nejsportovnějšímu, co Volkswagen v nižší střední třídě nabízí. Nyní ale nastupuje Scirocco, které ke stejným motorizacím přidává i nový podvozek, lepší řízení a sportovnější vzhled, který více zabrnká na emoce.

Nový Volkswagen Scirocco je 1 404 mm vysoký, 4 256 mm dlouhý a na šířku měří 1810 mm. Rozvor náprav činí 2 578 mm. Pokud tedy VW tvrdí, že se do Scirocca vejdou čtyři dospělí cestující, nemáme důvod mu nevěřit.

:. Scirocco - setkání dvou generací. Foto: VW

Scirocco má v nabídce dva motory TSI o výkonech 118 kW (160 k) a 147 kW (200 k) a vznětový motor TDI s přímým vstřikováním paliva common rail a výkonem 103 kW (140 k).

:. Scirocco má vzhled hatchbacku a dvoje dveře. Vážně mu to sekne. Foto: VW

Krátce na to se pak objeví další motor, 1,4 TSI o výkonu 90 kW (122 k) a 200 Nm. Jeho průměrná spotřeba paliva činí 6,1 litru na 100 km.

Scirocco dostalo nový adaptivní systém řízení podvozku. Ovládá nejen činnost tlumičů, ale údajně optimalizuje i charakteristiku elektromechanického posilovače řízení. Adaptivní systém řízení podvozku nabízí tři programy, Normal, Sport a Comfort.

:. Klasický interiér ála Volkswagen. Tipujeme, že přední sedadla budou mít dobré boční vedení. Foto: VW

Třetí generace sportovně laděného Scirocca se na českém trhu objeví v listopadu. Ceny v tuto chvíli nejsou známy.

Reklama

Související témata:

Související články

Volkswagen Scirocco půjde do výroby

Možná že se to zdá neuvěřitelné, ale do výroby se skutečně dostane nový Volkswagen Scirocco. "Na každém šprochu..." říkávaly naše maminky a jak je vidět, stále...

Volkswagen Iroc: Scirocco začíná vát

Je to už 33 let, co byl na autosalónu poprvé představen koncept, který nesl jméno Scirocco. Sériový vůz pak byl na světových silnicích velmi rozšířený a dodnes...

Volkswagen Scirocco se vrací

Automobilka Volkswagen nasadí do výroby staronový model Scirocco. Stejně jako před lety se jedná o sportovnější hatchback, který by měl oslovit především...

Výběr článků

Načítám