Hlavní obsah

Velké terénní auto od Škody přijde nejdříve v roce 2016

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké terénní auto od Škody Auto se zřejmě na trhu ve své komerční verzi objeví nejdříve v roce 2016. První studie už má automobilka vyrobeny, ale finální rozhodnutí o uvedení vozu do výroby zatím nepadlo. V rozhovoru to naznačil šéf technického vývoje Frank Welsch.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda zatím vyrábí jediný terénní model – Yeti.

Článek

Podle neoficiálních informací by se koncept velkého SUV mohl objevit už příští rok na jaře na ženevském autosalonu. "Jsem osobně přesvědčen o tom, že by velké SUV se třemi řadami sedadel zapadlo do naší výrobní strategie," uvedl s tím, že vůz by oslovil zákazníky nejen v Evropě, ale i na dalších trzích, především v Číně.

Rozhodnuto zatím není ani o nástupci velkoprostorového modelu Roomster. Podle Welsche by jej částečně mohl nahradit terénní vůz s variabilním interiérem v úpravě pro městský provoz. Samostatnou verzi pro město nabízí modernizovaný model Yeti, který Škoda poprvé ukázala ve Frankfurtu. Na trh mají verze Outdoor i městský Yeti přijít na konci letošního roku.

Příští rok Škoda doplní modelovou řadu Octavia o outdoorovou verzi Scout, a hlavně pak na podzim přijde s novou fabií v provedení hatchback i kombi. Ve fabii se mají zákazníci poprvé setkat s platformou označovanou Welschem jako Simply Clever 2.0, kdy bude vůz automaticky komunikovat s mobilními zařízeními uživatele. K dostání má být i aplikace, která bude do mobilního telefonu shromažďovat provozní data automobilu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám