Hlavní obsah

V nových crash testech se rozdávaly i tři hvězdy z pěti. Pro čínské SUV a malou Škodovku

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nárazové zkoušky organizace Euro NCAP se stále zpřísňují a zisk pěti hvězd dávno není samozřejmostí. Z aktuálního výčtu se o tom přesvědčilo ambiciózní SUV z Číny, ale i bratislavská trojčata.

Crash test Aiways U5Video: Euro NCAP

 
Článek

Nový Volkswagen Golf, Nissan Juke, Ford Puma či Audi Q8. Mimo jiné tyto důležité novinky prošly posledními nárazovými zkouškami Euro NCAP s pěti hvězdami. SUV střední třídy Aiways U5, které se chystá na evropský trh, se musí spokojit se třemi.

Nový Volkswagen Golf prošel nárazovými zkouškami

AutoMoto

Konstrukce vozu sice obstála, ale při testu se objevily problémy hned s prvky pasivní bezpečnosti. Konkrétně s hlavovými airbagy a zadním bezpečnostním pásem. Ani aktivní bezpečnostní prvky v jízdním testu nezazářily, získaly hodnocení 55 procent.

Crash test Škoda CitigoVideo: Euro NCAP

Rovněž tři hvězdy si odváží bratislavská trojice minivozů, z prvního testu v roce 2011 to bylo přitom za plný počet. Podle Euro NCAP jsou modely Volkswagen e-Up!, Seat Mii Electric a Škoda Citigoe iV konstrukčně natolik shodné, že jejich výsledek může reprezentovat jeden kus, v tomto případě od Volkswagenu.

První svezení s elektrickými škodovkami: Jedna do města, druhá i na cestování

AutoMoto

Přesto se jedná o zvláštní situaci, neboť výsledek je podle údajů organizace přisuzován modelu Up! bez písmena „e” v názvu, tedy se spalovacím motorem. Přitom ten se už nevyrábí a bourána byla elektrická varianta.

Každopádně prckové pykají především za ochranu chodců výsledkem s 46 procenty a asistenční systémy s hodnocením 55 procent. Ochrana dospělé posádky za 83 procent a dětské za 81 procent už je celkem v pořádku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám