Hlavní obsah

V Hongkongu zadrželi 45 superaut najednou, mělo jít o pouliční závod

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v Hongkongu měla minulý víkend plné ruce práce s exkluzivními vozy. Na tamním ulicích strážníci zadrželi 45 exotických supersportů, protože měli podezření na pořádání nelegálních pouličních závodů. Kolemjdoucím se rázem naskytl neuvěřitelný pohled.

Foto: Novitec

Novitec Torado Lamborghini Huracan RWD (ilustrační foto)

Článek

Úřady se o údajné nelegální akci dozvěděly už během soboty a následující den začaly jednat.

Policie už v 7 hodin ráno zastavila více než čtyři desítky vozidel, která jela velmi vysokou rychlostí po tamní komunikaci Island Eastern Corridor. Policisté museli uzavřít oba jízdní pruhy.

Kontroly na dálnicích tento týden odhalily 1200 aut bez známky

AutoMoto

Radní pro východní okrsek Hongkongu Derek Ngai Chi-ho uvedl pro server China Morning Post, že policii ráno kontaktovali místní obyvatelé, kteří si stěžovali na velký hluk z rychlostní komunikace, který byl způsoben právě exotickými auty.

Skupinu zadržených vozidel tvořily především modely od Lamborghini, Porsche a Ferrari. Mezi dalšími vozy bylo několik Nissanů GT-R, McLarenů a Mercedesů AMG GT S.

Na snímcích z místa je vidět Lamborghini Murcielago SV nebo Aventador SV či SVJ.

Policie chystá další plošné měření rychlosti. Lidé mohou pomoci vybírat místa

AutoMoto

Místní média hovoří o tom, že jeden Nissan GT-R byl odtažen, protože u něj policisté objevili nepovolené úpravy. Za podobný přestupek pak bylo na místě pokutováno dalších devět vozidel.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám