Hlavní obsah

Unikátní Pagani Huayra NC váží jako fabia, výkonu má osmkrát tolik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová verze Pagani Huayra, postavená speciálně pro váženého zákazníka, nabízí poměr výkonu ke hmotnosti 679 koní na tunu. Má pevnou střechu, červené detaily a ukázala se na výstavě v Itálii.

Foto: Pagani

Pagani Huayra NC

Článek

Příjemnou konstantou automobilky Pagani je, že poté, co ohlásí poslední kus nějakého modelu, ještě se několik dalších přesto objeví. Kousek s názvem Huayra NC tak je novou speciální verzí huayry s pevnou střechou, a to přestože Huayra L'Último se jako sté a poslední kupé představilo už v roce 2018.

Informace o ní přicházejí z facebookového profilu Pagani China s tím, že jde o speciálně postavený kousek divizí Pagani Special Project pro váženého klienta. Kdo jím je, automobilka samozřejmě nezveřejnila, vystavila ovšem NC na festivalu Motor Valley, který v Itálii proběhl o uplynulém víkendu.

Huayra NC dostala kromě pevné střechy také modrý lak na strany a čirý, odhalující strukturu karbonové karoserie, doprostřed. K tomu vidíme červený pruh přes nasávací otvor na střeše a detaily nárazníků ve stejné barvě.

Podstatnější však je, že NC patří s hmotností 1240 kg k nejlehčím verzím huayry. Také s touto hmotností, na sporťák či supersport v dnešní době opravdu nízkou, váží zhruba stejně jako Škoda Fabia, která se pohybuje od 1,2 do 1,3 tuny v závislosti na verzi a výbavě.

Kromě odlehčení prošel posilovací kúrou také přeplňovaný vidlicový dvanáctiválec od AMG, který nově dává 842 koní - tedy zhruba osmi- až desetinásobek toho, co dostanete z litrové fabie.

Stejně jako není znám majitel vozu, není ani známo, kolik za něj zaplatil. Odhad někam nad 100 milionů korun by však nemusel být daleko od pravdy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám