Hlavní obsah

Unikátní Aston Martin Valkyrie bude mít v laku skutečný měsíční prach

Značka Aston Martin je pojem sama o sobě. Komu nestačí 'obyčejný' vůz z nabídky, může si pořídit třeba model Valkyrie z limitované edice 150 kusů. Pokud ani to nebude stačit, může si zájemce nechat do laku tohoto vozu zakomponovat například prach z měsíčního kamene. Investor Kris Singh jeden takový získal a nechává z něj připravit speciální červený lak.

Foto: Aston Martin

Jeden ze 150 vyrobených Astonů Valkyrie bude o něco víc unikátní než ty ostatní. (Ilustrační foto)

Článek

Možnosti personalizace hypersportů omezených počtem vyrobených kusů, i většiny ostatních aut luxusních značek, jsou většinou tak široké, jak tlustá je peněženka zákazníka. Kris Singh, člen vedení nejmenované soukromé investiční společnosti, své nové auto ovšem vyzvedl úplně na jinou úroveň.

Jak napsal na svém instagramovém účtu, jeden z jeho známých označil parametry Astonu Valkyrie za hodny vesmírné lodi. Singha pak napadlo, že Valkyrie jako vesmírná loď tak trochu i vypadá. [celá zpráva]

Jenže například po Měsíci se s autem jen tak projet nemůže, a to kvůli dvěma detailům, jako je absence kyslíku a příliš malá gravitace. Když tedy nemůže Valkyrie k Měsíci, musí přijít Měsíc k Valkyrii, řekl si Singh – a koupil skutečný měsíční kámen.

Foto: Aston Martin

Aston Martin Valkyrie

Nevíme, kde ho sehnal ani kolik za něj zaplatil. Víme však, že firma Karosserie z pensylvánského města Wayne zajistí rozemletí tohoto kamene na prach a jeho přidání do laku Lunar Red, tedy Měsíční červená. Ten pak bude nanesen na Singhovu Valkyrii.

To znamená, že jeho auto bude první – a po nějakou dobu asi také jediné na Zemi – s nějakou částí pocházející z vesmíru. A pokud ho Singh, který jinak vlastní i Pagani Huayra BC, Lamborghini Veneno nebo Koenigsegg Agera XS, někdy bude chtít prodat, v aukci jistě utrží částku srovnatelnou s ročním rozpočtem nejednoho státu třetího světa.

Reklama

Výběr článků

Načítám