Hlavní obsah

U Havlíčkova Brodu přibude radar, ohlídá sedmdesátku v nebezpečném místě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U Svatého Kříže nedaleko Havlíčkova Brodu vznikne nejpozději na konci října úsekové měření rychlosti. Bude hlídat dodržování sedmdesátikilometrové rychlosti v místech, kde nedávno došlo ke dvěma tragickým nehodám.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Měření rychlosti (Ilustrační foto)

Článek

Havlíčkův Brod nechá na silnici I/38 u Svatého Kříže instalovat radar na měření rychlosti. Chce přispět ke kontrole rychlosti projíždějících aut v úseku, kde se nedávno staly dvě tragické dopravní nehody. Radar bude v provozu nejpozději na konci října. Radnice za něj zaplatí 2,5 milionu korun. V dnešní tiskové zprávě to uvedla mluvčí radnice Alena Doležalová.

„Podle aktuálního měření překračuje povolenou rychlost, která je stanovena na 70 kilometrů v hodině, každý pátý řidič. Věříme, že úsekové měření rychlosti neutěšenou dopravní situaci na této komunikaci zklidní,“ řekl tajemník městského úřadu Václav Stejskal.

Tragické dopravní nehody se staly letos 13. května a 15. června. Při první se střetla čtyři auta včetně nákladních. Jeden člověk při ní zemřel a další čtyři se zranili. V červnu havarovala dvě auta. Spolujezdkyně v jednom z nich zemřela na místě, jeho řidič po převozu do nemocnice.

V budoucnu by v těchto místech mělo Ředitelství silnic a dálnic vybudovat okružní křižovatku. Na nový kruhový objezd se kromě Svatého Kříže napojí i obce Mendlova Ves a Ovčín. Podle předběžného harmonogramu by výstavba měla začít v roce 2024, kdy už bude v provozu jihovýchodní obchvat města. „Než bude okružní křižovatka hotová, budeme rychlost řidičů důsledně kontrolovat měřením,“ uvedl Stejskal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám