Hlavní obsah

Třetí generace Fordu Focus radikálně změnila design

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford od základů změnil tvář svého velmi důležitého modelu - Fordu Focus. Ve světové premiéře se nový Focus, jenž je stejný pro severoamerický i evropský trh, ukáže na právě zahájeném autosalonu v Detroitu.

Článek

Když koncem minulého století nastoupil nový model od Fordu s pojmenováním Focus, veřejnost byla uchvácena neotřelým designem a tehdy málokde vídanou zadní víceprvkovou nápravou. Od té doby se mnohé změnilo a Focus II. generace představoval z pohledu designu vozu pouze slabý odvar. Výtečné nicméně byly - stejně jako u první generace - jízdní vlastnosti.

Nyní se představila třetí generace, která oproti minulé generaci radikálně změnila design - s trochou cynismu řečeno, přední maska má prvky Mazdy 2, zadní zase Volva C30 (v obou zmíněných značkách mimochodem Ford vlastnil nebo vlastní významný podíl). Ale jako celek design funguje, alespoň na fotografiích. Pozdvižení, jemuž se dostalo první generaci Focusu, nejspíš nenastane.

Na podvozku nového Focusu plánuje Ford postavit celkem 10 různých modelů, které bude prodávat ve 122 zemích světa a předpokládá se prodej 2 milióny kusů ročně. Mezi největšího konkurenta Fordu Focus patří Volkswagen Golf.

Reklama

Související témata:

Související články

TEST: Sebejistý Ford Focus C-MAX

Proč víceúčelový kompaktní van Ford Focus dostal přídomek C-MAX? Tato zkratka totiž přesně vystihuje jeho hlavní rysy. "Písmeno C označuje tři klíčové atributy...

TEST: Kombík Focus ST170 v závodním stylu

Ford Focus se na nedávném autosalónu v Paříži dočkal nové generace. Naším redakčním testem však prošla ta stávající, v exkluzivním provedení Combi ST 170....

Výběr článků

Načítám