Hlavní obsah

Třemi kontinenty s Land Roverem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/MOAB

Na konci letošního března bylo v New Yorku odstartováno adrenalinové klání The Land Rover G4 Challenge. Šestnáct soutěžících po čtyři týdny plnilo úkoly zadané pořadatelským týmem. Na třech kontinentech, kde se soutěž odehrávala, s pomocí čtyř modelových řad Land Roverů si nejlépe vedl belgický bojový pilot Rudi Thoelen.

Foto: Petr Štrympl

David Koller

Článek

Za vítězství v The Land Rover G4 Challenge si Thoelen odnesl hlavní výhru 71 200 dolarů. "Byla to životní zkušenost. Z vítězství mám velkou radost a jsem hrdý na to, že jsem reprezentoval svou zemi," řekl Thoelen. Soutěže se zúčastnilo 14 mužů a 2 ženy. Stříbrnou příčku vybojoval Američan Chris Perry reprezentující Arábii.

Soutěžními prostředky, jak napovídá samotný název akce, byly čtyři modelové řady vozů Land Rover: Freelander, Defender, Range Rover a Discovery. S těmito automobily ve výbavě bylo klání zahájeno 30. března na východním pobřeží Spojených států v New Yorku. Z USA se posádky přesunuly do Jihoafrické republiky, kde je čekaly další etapy rozdělené do jednotlivých soutěžních dnů. Další úkoly na odvážné a odhodlané muže a ženy čekaly v Austrálii. Ze Sydney se pak The Land Rover G4 Challenge vrátil zpět do Spojených států na západní pobřeží aby byl 27. dubna zakončen v poušti státu Utah.

Závodníci však nestrávili celou dobu jen za volanty Land Roverů. Museli dokázat své dovednosti například v kánoích, odvahu při bunjee jumpingu a dalších adrenalinových sportech.

Výsledková listina Land Rover G4 Challenge
JménoZemě
1.Rudi ThoelenBelgie
2.Chris PerryArábie
3.Franck SalguesFrancie
4.Cuneyt GaziogluTurecko
5.Guy AndrewsAustrálie
6.Paul McCarthyIrsko
7.Sergey PolyanskyRusko
8.Tim PickeringVelká Británie
9.Chester FosterJAR
10.Erik den OudendammerNizozemí
11.Inigo de LaraŠpanělsko
12.Dirk OstertagNěmecko
13.Kitt StringerKanada
14.Alberta ChiappaItálie
15.Nancy OlsonUSA
16.Shinichi YoshimotoJaponsko

Reklama

Výběr článků

Načítám