Hlavní obsah

Toyotě během jízdy po dálnici ulétla kapota

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidič staré Toyoty Camry patrně nezavřel správně kapotu a ta za jízdy po dálnici ulétla. Letěla asi třicet metrů vzduchem, dvě auta se jí těsně vyhnula. K nehodě naštěstí nedošlo. Kuriózní událost se stala tento měsíc ve Wisconsinu.

Foto: Toyota

Toyota Camry gen. XV10

Článek

Proč je nutné poté, co jste doplňovali kapalinu do ostřikovačů nebo kontrolovali hladinu oleje, řádně zaklapnout kapotu, než vyrazíte? Abyste zajistili, že kapota zůstane na svém místě i v případě, že pojedete vysokou rychlostí po dálnici.

Řidič tmavě modré Toyoty Camry gen. XV10 ve videu to patrně zanedbal; v čase 0.12 vidíme, že má kapotu pootevřenou. Taky ale kapota nevypadá úplně rovně, takže je možné, že vůz měl poškozenou příď a s ní i mechanismus zajištění kapoty.

V každém případě, kapota mu z auta odlétla. Stalo se to v předminulém týdnu na dálnici nedaleko Menomonee Falls v americkém Wisconsinu. Letícímu kusu plechu se naštěstí dokázal vyhnout jak vůz, ze kterého bylo video natáčeno, tak i jeep jedoucí v pravém pruhu za ním.

Kapota mohla rozbít čelní sklo některého z aut a způsobit tak nehodu, jejíž následky lze těžko odhadnout. Kuriózní je, že řidič camry se neměl k zastavení, aby svou kapotu sebral, dobrých pár stovek metrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám