Hlavní obsah

Toyota Yaris Cross dorazí i v dobrodružné verzi

Novinky, Daniel Havlina

Japonská automobilka Toyota hodlá konečně vtrhnout na trh s malými crossovery segmentu B. Společnost tak učiní s modelem Yaris Cross, který se měl představit vloni na zrušeném veletrhu v Ženevě. Už teď je navíc jasné, že vůz vznikne i v atraktivní výbavě Adventure.

Foto: Toyota

Toyota Yaris Cross Adventure - Premiere Edition

Článek

Toyota po představení malého SUV Yaris Cross uvedla, že začne svůj nový model prodávat v roce 2021. Doprovodí jej nově představená verze Adventure, jedná se o druhou dosud známou výbavu po verzi Elegant, ve které se Yaris Cross uvedl.

Toyota Yaris Cross odhalena. Nový malý crossover nabídne i pohon všech kol

AutoMoto

Adventure se liší v několika designových prvcích, které mají vůz činit více „dobrodružným“ a terénním. Vůz má osmnáctipalcová kola, větší oplastování nárazníků se stříbrnými prvky i střešní ližiny. Automobilka dále představila i verzi Premiere Edition, která se zakládá na modelu Adventure.

Foto: Toyota

Toyota Yaris Cross Adventure se liší nárazníky či střešními ližinami.

Foto: Toyota

Standardní Toyota Yaris Cross.

Toyota uvádí, že verze Premiere Edition bude k dostání jen během prvních dvanácti měsíců prodeje Yarisu Cross. Auto obohatí o speciální kola nebo kožený interiér. K dispozici pak bude i v laku barvy zlatá metalíza.

Test Toyoty Yaris Hybrid: Evropské auto roku jezdí milionově, stojí půl

Testy

Yaris Cross vybudovala Toyota na základech hatchbacku Yaris. Obě auta mají stejný rozvor 2 560 milimetrů, ovšem Cross má větší převisy karoserie, takže je delší i vyšší. Toyota pak bude vůz dodávat i s pohonem všech kol, což není u běžného Yarisu možné.

Foto: Toyota

Toyota Yaris Cross Adventure - Premiere Edition.

Oba vozy pak budou sdílet i hybridní motor 1,5 litru. Další motorizace, které budou k dispozici, Toyota nespecifikovala.

Reklama

Související články

Test čtyřválcové Toyoty Supra: Zkrocení

Řeknu to rovnou a bez servítek - čtyřválcová supra je lepší řidičské auto než šestiválcová. Řada lidí se mnou nebude souhlasit, ale to nevadí. Lehčí příď...

Test Toyoty Land Cruiser: Skutečný všeuměl

Tahle offroadová ikona asi nebude pro každého, ale mé potřeby by splnila téměř beze zbytku. Do terénu má Toyota Land Cruiser v rukávu pár trumfů, které skoro...

Evropským autem roku 2021 je Toyota Yaris

Titul Evropského auta roku 2021 získává Toyota Yaris. Mezi finalisty byla i Škoda Octavia, soupeřila mimo jiné s Land Roverem Defender, Cuprou Formentor či...

Výběr článků

Načítám