Hlavní obsah

Toyota RAV4 má po lehké modernizaci větší obrazovky a schopnější asistenty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SUV střední třídy od Toyoty modernizací prošlo již před několika měsíci, další balíček vylepšení se věnuje palubní výbavě a aktivní bezpečnosti.

Foto: Toyota

Toyota RAV4 po modernizaci

Článek

Po vzoru corolly, která podobnou aktualizaci s lepšími obrazovkami dostala na začátku června, aktualizuje Toyota palubní výbavu i v RAV4. Změny se budou týkat vozů vyrobených od 3. čtvrtletí roku 2022, v americké terminologii jde tedy o modelový rok 2023.

Podstatnou novinkou je 10,25palcový středový displej s vyšším rozlišením a novým systémem, který je trvale připojen na on-line funkce včetně navigace uložené na „cloudu”. Bezdrátově je nyní integrován systém Apple Carplay. Vylepšen byl hlasový asistent a některé funkce lze ovládat i na dálku přes mobilní telefon.

Toyota představila RAV4 Adventure. SUV má robustnější vzhled

AutoMoto

Nový digitální panel v kapličce využívá 12,3palcový TFT displej se čtyřmi styly a třemi uspořádáními zobrazení.

Řidič může podle situace zvolit nejvíce relevantní informace, jako například digitální rychloměr a digitální kruhové ukazatele nebo další informace včetně ukazatele eko jízdy, informací o přehrávaných skladbách nebo zobrazení adaptivního tempomatu.

Foto: Toyota

Toyota RAV4 po modernizaci

Foto: Toyota

Toyota RAV4 po modernizaci

Foto: Toyota

Toyota RAV4 po modernizaci

Pro uvedená uspořádání jsou k dispozici čtyři různé styly k dokreslení atmosféry. Je standardem pro všechny výbavové linie s výjimkou základního modelu se 7" panelem sdružených přístrojů.

Zdokonaleny byly jízdní asistenty. Předkolizní bezpečnostní systém je doplněn o asistenta projíždění křižovatek pro bezpečnější odbočování. Rozpozná-li systém křižující vozidlo v zamýšlené trajektorii jízdy nebo chodce při přecházení vozovky v dráze vozidla, reaguje upozorněním řidiče a podle potřeby sám zahájí brzdění ve snaze zamezit srážce.

Toyota Corolla prošla drobnou modernizací

AutoMoto

Novinkou je i nouzový asistent řízení, jenž „pomáhá řidiči vyhnout se chodci, který náhle vstoupil do vozovky, ale současně udržet kontrolu nad vozidlem bez opuštění daného jízdního pruhu”, vysvětluje Toyota ve zprávě s tím, že v případě plug-in hybridního provedení tento systém rovněž rozpoznává a reaguje na jízdní kola a zaparkovaná vozidla.

Foto: Toyota

Toyota RAV4 po modernizaci

Zvenčí se nic nemění, novinkou jsou pouze dvě nová barevná provedení, bílý perleťový lak nebo jeho dvoubarevná kombinace s černou střechou a dalšími částmi karoserie.

RAV4 zůstává v prodeji od 814 900 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám