Hlavní obsah

Toyota představuje Corollu Cross, další SUV se známým názvem

Novinky, laz

Corolla je pro japonskou značku ikonickým sedanem, kombíkem a hatchbackem, ovšem nyní půjde také o SUV. Toyota Corolla Cross se představila nejprve pro thajský trh, její příjezd do Evropy zatím není potvrzen.

Foto: Toyota

Toyota Corolla Cross

Článek

Stejně jako výchozí hatchback Corolla je i verze Cross postavena na modulární platformě TNGA-C. Na délku měří 4460 mm a rozvor náprav činí 2640 mm. Zapadá tak rozměrově přesně mezi 4370 mm dlouhý hatchback se shodně dlouhým rozvorem a kombi, u kterého naměříte 4653 mm na délku a 2700 mm mezi nápravami.

Designově se inspiruje u menšího Yarisu Cross, který byl představen před třemi měsíci s podobným záměrem využít zavedené jméno v klasickém segmentu, jen o řád níže.

Toyota Yaris Cross odhalena. Nový malý crossover nabídne i pohon všech kol

AutoMoto

Příslušnost ke klanu SUV se pozná zejména podle velké masky chladiče a vystouplých blatníků. Interiér vchází z klasické Corolly včetně infotainmentu a celkové architektury.

Vůz do Thajska dorazil ve dvou variantách. Zážehová verze používá osmnáctistovku o výkonu 140 koňských sil a bezestupňovou převodovku CVT. Na výběr je u Toyoty tradičně také z hybridního pohonu, rovněž s osmnáctistovkou, ale výkonem 98 koní, který doplní 72 koní elektromotoru.

Příchod na další trhy včetně toho evropského a českého se zdá být velmi pravděpodobný, k oficiálnímu potvrzení ale zatím nedošlo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám