Hlavní obsah

Další velké SUV pro Američany míří do Česka, Toyota nabídne Highlander

Novinky, laz

Toyota začne do Evropy dovážet velké SUV Highlander. Vůz úspěšný nejen ve Spojených státech se na starém kontinentu bude oficiálně prodávat vůbec poprvé. Na trh dorazí počátkem roku 2021.

Foto: Toyota

Toyota Highlander

Článek

Se stále rostoucí popularitou nejen kompaktních, ale i velkých rodinných SUV se v Evropě dočkáme dalšího SUV typického pro americký trh. Fordu Explorer se postaví Toyota Highlander.

S délkou 4950 milimetrů se řadí na pomezí střední a vyšší střední třídy, tedy jednoznačně nad model RAV4. Vůz stojí na modulární podvozkové platformě GA-K, podobně jako sedan Camry, rovněž především americký model.

Toyota Yaris Cross odhalena. Nový malý crossover nabídne i pohon všech kol

AutoMoto

Nabídne výlučně hybridní pohonnou sestavu. Spojuje zážehový motor o zdvihovém objemu 2,5 litru s Atkinsonovým cyklem spalování s předním a zadním elektromotorem. Disponuje tedy pohonem všech kol.

Systémový výkon činí 244 koňských sil, dle přísnějšího protokolu WLTP jsou emise CO2 na hranici 146 g/km a průměrná spotřeba činí 6,6 l/100 km.

Uvnitř nabídne až sedmimístné uspořádání. Zavazadlový prostor má objem 685 litrů, po sklopení sedadel až 1 909 l.

5 konkurentů pro Škodu Enyaq. Přímého soka zatím nemá

AutoMoto

Z prvků výbavy zaujme 12,3palcový displej infotainmentu s navigací, projekčním displejem, podporou technologií Apple CarPlay a Android Auto či bezdrátové nabíjení telefonů, ventilovaná sedadla a přepínatelné digitální vnitřní zpětné zrcátko. Rozsáhlá je také nabídka asistenčních systémů.

České ceny zatím nejsou známy, na trh se vůz má dostat na začátku příštího roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám