Hlavní obsah

Toyota plánuje třetí generaci Ayga, zůstane v Kolíně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toyota pro britský Autocar potvrdila, že chystá další generaci nejmenšího modelu Aygo. Bude se kompletně vytvářet v Evropě. Navrhnout by ho měli Belgičané a vyrábět se bude opět ve středočeském Kolíně. Toyota totiž od roku 2021 tento závod zcela ovládne a Aygo by se mělo sejít s Yarisem.

Foto: Toyota

Toyota Aygo současné generace

Článek

Současná generace Ayga se nyní vyrábí po boku svých koncernových sourozenců Peugeotu 108 a Citroenu C1. Obě automobilky se ale na rozdíl od Toyoty rozhodly výrobu malých městských automobilů v Kolíně ukončit. Tímto směrem ale japonský výrobce rozhodně jít nehodlá.

Toyota chystá nový Land Cruiser

AutoMoto

„V Aygu stále vidíme velký potenciál. Prodáváme sto tisíc aut ročně,“ řekl před rokem vicepresident Toyoty pro Evropu Matt Harrison serveru Autocar. „Chápu, že někteří výrobci nebyli schopni vytvořit ze segmentu A dobrý byznys, ale my v něm vidíme příležitost k rozvoji, nikoli ke konci výroby,“ dodal.

Harrison mimo jiné před časem naznačil, že by nové Aygo mohlo být poměrně netradičním malým vozidlem a razantně změnit svůj vzhled. V minulosti také hovořil o tom, že z počátku bude mít pouze spalovací motor, ale v budoucnosti Toyota počítá s využitím hybridní, plug-in hybridní i elektrické technologie.

Toyota Yaris se bude vyrábět v Kolíně

Ekonomika

Toyota bude v Kolíně vyrábět jak Aygo, tak i větší model Yaris, aby využila celou kapacitu velké továrny po odchodu koncernu PSA.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám