Hlavní obsah

Tom Hanks prodává automobilového stařečka, cena se může vyšplhat pořádně vysoko

Pěkný land cruiser gen. FJ40 je dnes velmi cenný vůz. V tomto případě ale o to víc díky faktu, že jej prodává Tom Hanks, který si ho nechal i speciálně upravit např. sedačkami z Porsche a motorem od GM.

Foto: Bonhams

Toyota FJ40 Land Cruiser Toma Hankse na prodej.

Článek

Stará Toyota FJ40 Land Cruiser má skoro tolik fanoušků, jako Jeep Wrangler nebo Land Rover Defender. Učarovala i herci Tomu Hanksovi, a to tak moc, že si ji nechal upravit podle svých představ pro jízdu po silnici i v divočině. A nyní ji v aukci Quail Lodge, která se bude konat v rámci Týdne aut v Monterey, prodává.

Foto: Bonhams

Tom Hanks u svého land cruiseru.

Úprav je poměrně hodně, ovšem žádná nesahá do ikonického vzhledu starého offroadu. Tou největší je instalace 180k 4,3l šestiválce L35 Vortec spolu s manuální pětistupňovou převodovkou – obojí pochází od koncernu GM – pod kapotu.

Foto: Bonhams

Vůz vznikl v roce 1980, motor pod kapotou je ale z roku 2000.

Třebaže má vůz značky státu Idaho, podle popisu aukce i s takovouto zásadní úpravou prošel kontrolou kalifornského Úřadu automobilových oprav (BAR, Bureau of Automotive Repair) a tak může projít tamní přísnou kontrolou emisí – a může být registrován i v tomto státě.

Foto: Bonhams

Černé sedačky pochází od Porsche.

Z dalších úprav stojí za zmínku černé, kožené a elektricky ovládané sedačky z nejmenovaného vozu značky Porsche; původní šedé koženkové přední i zadní sedačky dostane nový majitel k vozu. A také zahrádku na střeše nebo odolnější tlumiče pérování i řízení značky Old Man Emu.

Foto: Bonhams

Palubní deska je dokonce podepsaná.

Aukční dům Bonhams, který vůz prodává, odhaduje výslednou cenu mezi 1,6 a 2,7 milionu korun s tím, že aukce bude bez minimální ceny. Proběhne 13. srpna letošního roku v kalifornském Monterey.

Reklama

Související články

Test Toyoty GR Yaris: Fanoušci sobě

Tohle auto je na evropském trhu malým zázrakem. Zatímco účetní oddělení značky se museli nejspíš zavřít do skřínky v šatně, marketéři a především fanoušci...

Výběr článků

Načítám