Hlavní obsah

Tesly z německé továrny začnou sjíždět až příští rok, automobilka má zpoždění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sériová výroba v nové německé továrně americké automobilky Tesla začne až koncem ledna příštího roku. To je o šest měsíců později, než se původně plánovalo. S odvoláním na zdroje z podniku o tom v pondělí informoval německý list Automobilwoche.

Foto: Profimedia.cz

Letecký pohled na připravovanou automobilku Tesly v Německu.

Článek

Za zpožděním podle listu kromě chybějícího konečného stavebního povolení stojí rovněž komplikace související s výrobou baterií. Tesla původně plánovala zahájit výrobu letos v červenci, minulý týden však ve své výsledkové zprávě uvedla, že směřuje k zahájení výroby a dodávek koncem letošního roku.

Automobilka, v jejímž čele stojí podnikatel Elon Musk, v dubnu ostře kritizovala zdlouhavé regulační procedury v Německu. Výstavbu německé továrny zkomplikovaly například spory ohledně ochrany životního prostředí.

Byrokracie v Německu je obzvlášť iritující, kritizuje Tesla před otevřením gigatovárny

AutoMoto

Tesla chce ve svém závodě v Grünheide, což je několik kilometrů jihovýchodně od Berlína, zpočátku vyrábět 150 000 elektromobilů ročně. Postupně hodlá objem produkce zvýšit až na půl milionu ročně. Předpokládá se, že nový závod vytvoří tisíce pracovních míst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám