Hlavní obsah

Tesla nenašla technické závady na Modelu 3, který těžce boural v Paříži. Taxislužba tvrdí opak

Na taxíku Tesla Model 3, který ve středu boural v Paříži, podle automobilky nejsou známky technické závady. Podle zástupce ředitele taxislužby se řidič snažil brzdit, ale auto zrychlovalo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamera zachytila Teslu Model 3 při průjezdu vysokou rychlostí ulicí v PařížiVideo: Reuters

 
Článek

Neexistují žádné indicie směřující k tomu, že by Tesla Model 3 pařížské taxislužby G7, která se účastnila smrtelné nehody ve francouzském hlavním městě, měla technickou závadu. Uvádí to agentura Reuters s odkazem na vyjádření automobilky, která zkoumá data z vozidla.

Podle policejního zdroje vozidlo čekalo na červené na semaforu, najednou se prudce rozjelo, srazilo cyklistu – ten později zemřel –, pokračovalo v jízdě a počalo narážet do ostatních předmětů, lidí a aut, která mu stála v cestě. Výsledkem je několik nabouraných aut a 20 dalších zraněných.

Pařížská taxislužba po vážné nehodě pozastavila provoz vozů Tesla Model 3

AutoMoto

Schválně píšeme „vozidlo“, neboť zatím není jasné, jestli jde o chybu řidiče, nebo jestli mohl v době nehody mít nějaký vliv asistenční systém Autopilot. Vyšetřování stále probíhá; už je však známo, že v době nehody nebyl pod vlivem alkoholu. Řidič uvedl, že se snažil narážet do překážek, aby vůz zpomalil.

Americký Národní úřad pro bezpečnost silniční dopravy (National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA) v loňském roce zkoumal zhruba dvě stovky stížností na náhlé zrychlování vozidel značky Tesla. Později ovšem uvedl, že systémy vozů nebyly vadné, nýbrž že si řidiči spletli pedál brzdy s plynem.

Jestli to bylo v pařížském případě stejně, nebudeme předjímat, ukáže to až vyšetřování. Podle Yanna Ricordella, zástupce ředitele taxislužby G7, se řidič snažil brzdit, ale vůz místo toho zrychloval.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám