Hlavní obsah

Suzuki Hayabusa jako streetfighter

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejsilnějších a nejdivočejších motocyklů na světě Suzuki Hayabusa je sice silniční stroj, ale prodává se jen v plně kapotované verzi. Firma BFO Motorcycles ale nabízí přestavbu na klasický streetfigter.

Článek

Je mnoho příznivců motocyklu Suzuki Hayabusa, ale ne každý je rád za zakulacený vzhled kapotáže. Je sice účelná a s ní se dá přece jen lépe využít vlastností třináctistovkového motoru, ale to není všechno. pořádný streetfigter vypadá leckdy na silnici mnohem lépe a výkon motoru je především dávkován na parádní zrychlení, než maximální rychlost.

Přestavět Suzuki Hayabusa na streetfighter je možná pro někoho rouhání, ale leckdo chce mít svůj speciál a sériové monstrum Suzuki B-King už není to pravé.

BFO Motorcycles tak kompletně hayabusu odstrojili a připravily kit, který čítá více než sto nových kusů vyrobených z kovu a uhlíkového kompozitu. Firma se zaměřila nejen na vzhled, ale upravila i mechanické části, jako je například zcela nový výfuk vyvedený pod sedadlem.

:. Standardní Suzuki GSX 1300 R Hayabusa 2008

A kdo si tenhle motocykl koupí? Jen 100 vyvolených. Firma totiž nabízí jen limitovanou edici. V přepočtu stojí přestavba asi 250 000 korun. Čekací listina však stojí také nějaký ten depozit.

Anketa

Jakou verzi Suzuki Hayabusa byste raději chtěli?
Silniční
32 %
Streetfighter
68 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 918 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám