Hlavní obsah

Subaru začně prodávat Imprezu WRX s větším výkonem

Novinky, Martin Žemlička

Druhá nejsilnější Impreza v nabídce Subaru dostala pro aktuální rok více koní pod kapotu i větší točivý moment. Nejvyšší rychlost se sice nezměnila, nicméně zrychlení a pružnost jsou nyní o dost lepší. V Česku se Impreza WRX bude nabízet za 898 800 korun.

Článek

Pod kapotou Imprezy WRX 265 najdete klasicky motor typu boxer, tentokráte díky novému většímu turbodmychadlu posílený na 265 koní. Točivý moment dosahuje 343 Nm a je k dispozici v širším pásmu otáček.

Osvědčený pohon 4x4 byl samozřejmě zachován, na technice Imprezy proběhlo několik drobných změn. Do řízení byl nově přidán tlumící ventil, který redukuje zpětné rázy do volantu a řízení je také pocitově příjemnější. Výrobce použil silentbloky ze silnějšího STI pro zlepšení ovládání v přímém směru a pro lepší odezvu řízení. Dále došlo k zesílení stabilizátorů o 1 mm.

Nechybí zvětšený zadní spoiler, střešní okno, 17palcová litá kola ve speciální barvě; přední mřížka chladiče s kovovým ornamentem WRX je nově podobná jako u STI.

V Česku se bude nové WRX nabízet v jedné úrovni výbavy s označením WRX 265. Výčet prvků standardní výbavy je bohatý: zahrnuje xenonové HID světlomety, 6 airbagů, tempomat, 17palcová litá kola, bezklíčkové otevírání vozu nebo systém startování tlačítkem Start/Stop.

Český importér Subaru počítá s prodejem kolem 20 - 30 Imprez WRX ročně, prodejní cena činí  898 800 korun.

Základní technické parametry
Maximální výkon195 kW (265k) / 5200 ot/min
Maximální toč. moment343 Nm / 4000 ot/min
Zrychlení 0-100 km/hod6,0s
Max. rychlost209 km/hod
Spotřeba paliva14,4 / 8,1 / 10,4 l/100 km

Reklama

Související témata:

Související články

Pátá generace Subaru Legacy o hodně narostla

Subaru představí pátou generaci modelu Legacy na autosalonu, který za pár dnů začne v New Yorku. Novinka je oproti minulým generacím o pořádný kus větší, ale...

Výběr článků

Načítám