Hlavní obsah

Strůjce nejrychlejší kůlny chce i titul nejrychlejšího kolečka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejrychlejší kůlnu na světě možná znáte - má značky a přinejmenším ve Velké Británii smí i do provozu. Její stavitel Kevin Nicks nyní bude na rekordy útočit znova - s kolečkem, které zvládá zhruba 65 km/h.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Brit si v karanténě sestavil motorizované kolečko, chce rychlostní rekordVideo: Reuters

 
Článek

Když může existovat rychlostní rekord sekačky na trávu či traktoru, proč by nemohl být i rekord motorizovaného trakaře? Tak asi uvažoval zahradník Kevin Nicks z britského Chipping Nortonu, strůjce „Kolečka rychlosti”, jak svou kreaci nazval.

Není to nic jiného než kolečko s motorem z mopedu. Nicks ho sestavil v karanténě s, jak sám říká, nulovým rozpočtem. Skútr, z nějž použil motor a poháněné kolo, mu někdo daroval.

Nový nejrychlejší traktor světa jede víc než vaše fabia

AutoMoto

„Chtěl jsem zkusit udělat něco, co pomůže lidem zavřeným doma. Něco po svém. Tak jsem si dal cíl postavit stroj s nulovým rozpočtem, protože pro některé lidi jsou peníze problémem, a postavil jsem 'Barrow of Speed',” řekl stavitel agentuře Reuters, která zprávu přinesla.

Stroj opravdu jezdí vlastní silou a vypadá to, že dokáže i něco převézt, aby mohl být nazván kolečkem. Nejvyšší rychlost je okolo 65 km/h, takže Nicks s ním chce stanovit rekord rychlosti jízdy na motorizovaném kolečku.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Kevin Nicks se svými kreacemi - Kolečkem rychlosti a nejrychlejší kůlnou světa

Nicks není nováčkem v rychlostních rekordech. Právě on stojí za již zmíněnou nejrychlejší kůlnou světa. Ta je poháněna šestiválcem od Audi o výkonu 450 koní a v roce 2018 stanovila rekord s rychlostí 170,268 km/h, jak uvádí web Guinnessovy knihy rekordů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám