Hlavní obsah

Smart je téměř čtyři miliardy eur ve ztrátě

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představitelé značky Mercedes-Benz musí mít přímo božskou trpělivost, když dokáží stále podporovat značku Smart, která se neustále potácí v dluzích. Podle německého denníku Handelsblatt se ukazuje, že Smart už od konce roku 2002 do 2006 navršil svou ztrátu na neuvěřitelných 3,9 miliardy eur.

Článek

Podle listu Handelsblatt by Mercedes-Benz loňský rok mohl hospodařit s přebytkem čtyři miliardy euro, ale díky smartu je to pouze 2,4 miliardy. Důvod je jasný - restrukturalizace není jen o vyhazování zaměstnanců, ale také o změnách ve výrobě, dodávkách a hledání levnějších partnerů.

To vše něco stojí. Také byl vyvíjen nový Smart ForTwo, jenž v nedávné době byl uveden i na náš trh. [celá zpráva] Obě investice si vyžádaly 1,2 miliardy euro z kapsy mercedesu a k tomu se ještě připočítala finanční ztráta značky.

Jak to bude i nadále zatím není jisté. Smart věří, že letos už smůlu prorazí a dostane se do černých čísel. Jenže zatím to moc dobře nevypadá. Nový ForTwo se sice prodává dobře (za poslední měsíc vzrostl prodej o 14,7 %), jenže tím se jen lehce stírá ohromný pokles 35,1 % v prodaných vozech, který značka nabrala za prvních pět měsíců tohoto roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Nový Smart Fortwo nám povyrostl

Automobilka Smart oficiálně představila novou generaci modelu Fortwo. Tenhle "prcek" chce nabídnout zákazníkům trochu víc než dosud, proto musel o něco...

V ČR je v prodeji nový Smart Fortwo

Tento automobil byl jako zjevení - minivůz, který zaparkuje k chodníku kdekoli kolmo a přitom je bezpečný, pěkný a ... drahý. Mercedes si nechal technickou...

Smart ForTwo dostane Stop-Start systém

Rodina automobilů, které disponují systémem na automatické zhasínání motorů u stojícího vozidla se rozroste. Dalším přírůstkem bude maličký Smart ForTwo...

Výběr článků

Načítám