Hlavní obsah

Slovák se za jízdy chlubil pokutou na Instagramu. Dostal druhou

Idea trestu za překročení pravidel v dopravě je ta, že si to pachatel lépe zapamatuje a příště se přestupku vyvaruje. Mladý slovenský řidič si vlastní nerozumností vysloužil po první pokutě hned druhou.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Slovenská policie přistihla nejmenovaného osmnáctiletého řidiče, kterak jede nedovolenou rychlostí. Za to mu udělila pokutu ve výši 80 eur (2040 korun).

Normálně by to tímto skončilo, jenže pak se na Instagramu objevila fotka.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

VYSMIAL SA POLÍCII NA INSTAGRAME, DOSTAL POKUTU Toto je správanie 18-ročného vodiča. Ešte v septembri dostal pokutu za rýchlosť vo výške 80 eur. Následne pokračoval v jazde, počas ktorej si odfotil pokutové bločky. V tej chvíli išiel podľa tachometra približne 90 km/h - v jednej ruke držal bločky, v druhej mobil. Týmto skvelým výtvorom sa "pochválil" oficiálnemu profilu Policajného zboru na Instagrame a popri ironickej poznámke neváhal použiť emotikon vztýčeného stredného prstu. Vzápätí bol tento vodič oficiálne na Instagrame Policajného zboru upozornený, že jeho správanie bude riešené. A tak sa aj stalo. Za svoje frajerstvo dostal dodatočnú pokutu 40 eur a okrem toho si získal takú povesť vo svojom okrese, že pre našich kolegov určite bude aj v budúcnosti neprehliadnuteľný. Na celom prípade je zarážajúce, že ide o čerstvého, 18-ročného vodiča. Na miesto toho, aby dodržiaval pravidlá cestnej premávky, respektíve mal aspoň pokoru pri svojom prvom (?) priestupku, tak má odvahu zaútočiť verejne voči Policajnému zboru a to tak, že sa pochváli ďalším priestupkom. Čo z tohto vodiča vyrastie? #policia #police #slovenskapolicia #slovakpolice

Příspěvek sdílený PoliciaSR (@policiaslovakia), Lis 8, 2019 v 12:53 PST

Tušíte správně – řidič si vyfotil pokutové bločky mobilem, a to za jízdy cca 85 km/h, jak tachometr ukazuje. Přidal ocenění policistům za první místo ve schovávané a dva vztyčené prostředníčky a, to je možná nejdůležitější, označil oficiální profil slovenské policie.

Té samozřejmě příspěvek neunikl, takže se pustila do zkoumání, jestli se skutečně dívá na řidiče, který za jízdy jednou rukou drží pokutové bločky a druhou telefon, což je samozřejmě proti pravidlům.

Řidič se jim následně údajně přiznal, načež následovala pokuta dalších 40 eur (1020 korun).

Škoda představila novou Octavii

AutoMoto

Jaké z toho plyne ponaučení? Když už máte potřebu se chlubit tím, že jste dostali pokutu, udělejte to tak, ať při tom nespácháte další přestupek.

Původní překročení rychlosti a zveřejnění obrázku proběhlo v září letošního roku, slovenská policie však příběh zveřejnila teprve před několika dny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám