Hlavní obsah

Škoda začala vyrábět Rapid Spaceback

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka v pondělí ve svém hlavním výrobním závodě začala sériově vyrábět nový model Rapid Spaceback. Ten technicky vychází z již dříve představeného liftbacku rapid, se kterým sdílí většinu technických prvků.

Foto: Škoda Auto

Zahájení sériové výroby modelu Rapid Spaceback

Článek

Není bez zajímavosti, že zahájení výroby modelu Rapid Spaceback je letos už osmým náběhem nové nebo modernizované škodovky. Pro výrobu tohoto modelu Škoda Auto rozšířila výrobní linky v hlavním výrobním závodě v Mladé Boleslavi. Šlo například o instalaci nových svařovacích robotů.

Rapid Spaceback se vyrábí na společné montážní lince jako menší fabia. Kromě nich se v Mladé Boleslavi vyrábí modely Octavia, Octavia Combi a Rapid. Linka pro Octavii a Rapid má od letoška zvýšenou výrobní kapacitu z 800 na 1200 aut denně.

Světová premiéra nového modelu proběhne v září na autosalonu IAA ve Frankfurtu, zahájení prodeje na vybraných evropských trzích začne od října. Cena zatím nebyla stanovena, rapid liftback stojí od 250 tisíc korun.

Foto: Škoda Auto

Škoda Rapid Spaceback (2013)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám