Hlavní obsah

Škoda Yeti se ukázala jako pick-up

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Milovická firma Benet Automotive, která dodává plastové díly pro Škodu, Volkswagen a Kiu, předvedla na autosalonu v Lipsku koncept Škody Yeti s korbou. Karosářská verze pick-up má ukázat možnosti firmy při individuálních úpravách automobilů.

Foto: Benet Automotive

BT Etape

Článek

Škoda pick-up naposledy vyráběla v devadesátých letech, šlo o felicii s korbou. Od té doby takto pojatý užitkový automobil Škoda sériově nevyrábí; v okolí vývojového střediska lze zahlédnout jezdící fabii přestavěnou na pick-up, ale to je hříčka tamních vývojářů a nikoliv sériová verze.

Foto: Benet Automotive

BT Etape

Benet Automotive dodává plastové díly nejenom pro škodovku, tato milovická firma také vytvořila několik zajímavých modelů odvozených ze sériových verzí současných škodovek (například oplastovaný suberb á la Octavia Scout nebo sportovní úpravy modelu Octavia RS). Nyní firma ukázala model Yeti s korbou.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Yeti 1,4 TSI 4x2 a 1,8 TSI 4x4

Stalo se tak na lipském autosalonu, jde o koncept, který naznačuje možnosti milovické firmy. Koncept s názvem Etape má zhruba do poloviny své délky totožný vzhled jako yeti (jiný je ale přední nárazník), prostor v druhé řadě a kufr už je nahrazen korbou. Zadní světla pocházejí z yetiho, jiný je ale difuzor (zřejmě z Fabie RS) a dvě velké koncovky výfuku.

Foto: Benet Automotive

BT Etape má originální kola.

Anketa

Měla by Škoda Auto vyrábět pick-up?
Ano
93,4 %
Ne
6,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4334 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám