Hlavní obsah

Škoda ukázala první fotografii interiéru nového superbu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka nechává poprvé nahlédnout do útrob své vlajkové lodi. Superb se ve své třetí generaci poprvé ukáže 17. února v Praze, výstavní premiéru si odbyde začátkem března na ženevském autosalonu.

Foto: Škoda Auto

První pohled do interiéru Škody Superb, zde ve vrcholném provedení Laurin & Klement.

Článek

Premiéru ve škodovce slaví elektromechanická parkovací brzda, klasickou „ručku” už zde nenajdete. Páka automatické převodovky DSG je převzata z octavie, stejně jako řada dalších prvků – třeba vynikající barevná dotyková obrazovka, sloužící pro ovládání rádia, navigace či zobrazování provozních informací automobilu. Součástí je i tzv. MirrorLink, příplatková navigace je ale samozřejmě vestavěná.

Zhubnul až 75 kg, dle motorizace

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nová generace superbu už nemá patentované otevírání TwinDoor jako ta současná (u které jde zadní víko otevírat buď celé, nebo bez prosklení jako u sedanu). Podle našeho názoru to většině uživatelů vadit určitě nebude. Zavazadlový prostor je proti odcházející generaci o 30 litrů větší a nabídne v základním uspořádání ve střední třídě rekordních 625 litrů (karosářská verze liftback).

Foto: Škoda Auto

Displej na středovém panelu je v superbu totožná s octavií

Proti předchozí generaci nový superb zhubl až 75 kilogramů, a to i navzdory tomu, že rozměry narostly. Šířka je větší o skoro pět centimetrů, délka se protáhla o zhruba dva cm, kvůli výrazně zkrácenému přednímu převisu se rozvor roztáhl o osm centimetrů.

Ve světové premiéře se „třetí” superb ukáže v březnu na ženevském autosalonu. Na trh ještě letos přijde i praktičtější karosářská verze kombi.

Foto: Škoda Auto

Nový superb dostane elektromechanickou parkovací brzdu i adaptivní tlumiče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám