Hlavní obsah

Škoda představila nový model Scala

• Aktualizováno

Nejprve jsme se dozvěděli, že se nástupce Rapidu bude jmenovat jinak, pak také, že ponese nové prvky designu. Řeč je o Škodě Scala, kterou mladoboleslavská automobilka kompletně představila ve čtvrtek večer.

Záznam: Prezentace Škoda Auto, na které v Tel Avivu představila nástupce modelu Rapid s názvem ScalaVideo: ČTK

 
Článek

O Scale toho víme už celkem dost, Škoda prozradila, že pod kapotou bude jeden diesel a dva benzínové motory v několika různých variantách, včetně jedné, která jezdí na stlačený zemní plyn. [celá zpráva]

Auto se začne vyrábět v únoru, v květnu s ním mohou odjet první zákazníci.

Foto: Škoda Auto 3x

Škoda Scala

Automobilka chce modelem oslovit mladší sportovněji založené zákazníky. "Novým modelem otevíráme novou kapitolu vozů kompaktní třídy. Jedná se o zcela nový vůz, který ve třídě výrazně posouvá měřítka v oblasti technologií, bezpečnosti a designu. Dokládá to i svým novým názvem," uvedl předseda představenstva Škody Bernhard Maier.

Scala má konkurovat tradičním hatchbackům, jako je VW Golf, Ford Focus, Kia Ceed nebo Opel Astra.

Foto: Radek Plavecký, Novinky

Nová Škoda Scala

Scala za příplatek dostane kompletně LEDková světla a také plejádu bezpečnostních a asistenčních systémů, jako v nejdražších škodovkách, tedy včetně varování před autem blížícím se zezadu nebo adaptivního tempomatu. Přitom stále zůstává menší než Octavia - rozvor náprav je 2 649 mm, kdežto Octavia nabídne 2 686 mm.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Nová Škoda Scala a šéf firmy Bernhard Maier

Foto: Škoda Auto

Škoda Scala

V kabině nejvíce zaujalo nové umístění displeje - je na středové konzoli úplně nahoře a z palubní desky „trčí”. Když jsme uvnitř seděli, zaujaly nás příjemné materiály a dobrá kvalita zpracování. A také fakt, že už v základní výbavě bude připojení k internetu. [celá zpráva]

Foto: Škoda Auto

Škoda Scala

Foto: Škoda Auto

Interiér se odhalil už kompletně.

To na pohled nejdůležitější, vzhled exteriéru, představila Škodovka ve čtvrtek večer v Tel Avivu. Jak to probíhalo, se můžete podívat ve videu, a veškeré informace o novince si přečíst ve vyčerpávajícím představení.

Foto: Škoda Auto

Škoda Scala

Foto: Škoda Auto

Vůz jsme si už zvenčí mohli prohlédnout, ale jen v maskovací fólii.

Foto: Škoda Auto

Škoda Scala

Může se vám hodit na Garáž.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám