Hlavní obsah

Škoda prozradila všechny detaily k novému modelu Scala

Novinky, maž

Škoda zveřejnila všechny podstatné detaily k novému modelu Scala. V nabídce bude pět motorizací a nabídka bezpečnostních systémů bude stejná jako v nejdražších modelech značky. Zbývá jediné – stáhnout z aut maskovací fólie a odhalit vnější design.

BEZ KOMENTÁŘE: Škoda ScalaVideo: Škoda Auto

 
Článek

Zcela nový model je postaven na platformě MQB A0, na níž stojí například Volkswagen Polo a kterou použije i nová generace Škody Fabia. Scala ji ovšem pořádně natáhla, vždyť na délku měří více než typický zástupce nižší střední třídy, aktuální VW Golf.

Scala je dlouhá 4 362 mm, její šířka činí 1 793 mm a výška 

1 471 mm. Rozvor náprav pak dosahuje hodnoty 2 649 milimetrů.  Pro srovnání, Octavia má rozvor 2 686 milimetrů.

Foto: Škoda Auto

Škoda Scala (2018)

Prostornost jako v octavii

Zavazadelník nabídne základní objem 467 l a se sklopením opěradel zadních sedadel až 1 410 litrů. Samotná škodovka přiznává, že v některých parametrech se Scala přiblížila modelu Octavia, kupříkladu prostor před koleny cestujících na zadních sedadlech činí 73 mm, což je na milimetr stejně, jako kolik nabízí současné provedení Octavie.

V nabídce motorizací pro Scalu je celkem pět položek, přičemž naftový motor je jeden - 1,6 TDI naladěné na 85 kW (115 k). Benzínové motory zahrnují litrové tříválce, známé již z Fabie či Octavie - ve slabší verzi 70 kW (95 k), v silnější pak 85 kW, a tedy 115 koní.

Foto: Škoda Auto

Škoda Scala (2018)

Nabídku doplňuje čtyřválcová patnáctistovka - 110 kW (150 k) a dále agregát na CNG, jde o upravenou verzi litrového tříválce o výkonu 66 kW (90 k).

Scala bude vůbec prvním autem z Mladé Boleslavi, které dostane sériové připojení k internetu prostřednictvím eSim karty. Díky tomu si například mapové podklady nebo software multimediálního systému stáhnete jedním stisknutím tlačítka.

Další zajímavostí je za příplatek dodávaný 10,2 palce velký displej přístrojového štítu a devítipalcová obrazovka multimediálního systému. Scala také dostane všechny bezpečnostní asistenty, známé již z dražších škodovek.

Plně diodová světla

Zajímavostí je, že systém pro sledování mrtvého úhlu vám prozradí i to, že se k vám zezadu blíží jiné auto, a nově nereaguje na auto jen do vzdálenosti 20 metrů, ale celých 70 m. Nechybí brzdění před překážkou, udržování v jízdním pruhu, adaptivní tempomat a další vymoženosti. Bezpečnost dále zvyšují na přání dodávané full LED světlomety.

Nový model, který se kompletně odhalí 6. prosince v Tel Avivu, se začne prodávat v první polovině příštího roku. Částka, kterou si za něj bude automobilka účtovat a jež rozhodne o tom, zda na auto dosáhnou i české rodiny s „normálním” příjmem, zatím nebyla zveřejněna.

Foto: Škoda Auto

Vůz jsme si už zvenčí mohli prohlédnout, ale jen v maskovací fólii.

Může se vám hodit na Garáž.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám