Hlavní obsah

Škoda poprvé ukázala omlazené citigo, natáhlo se o 34 milimetrů

Novinky, maž

Škoda vytasila svůj patrně poslední model, který ve světové premiéře ukáže na březnovém ženevském autosalonu. Jde o facelift v Bratislavě vyráběného citiga, tedy sourozence koncernového Volkswagenu up! a Seatu Mii.

Foto: Škoda Auto

Škoda Citigo (facelift, 2017)

Článek

Tolik nových modelů Škoda nikdy na žádném autosalonu patrně neměla. Na tom letošním ženevském ukáže hned pětici novinek: Škodu Octavii RS a Scout, Kodiaq Scout a Sportline a ještě Citigo, o němž se spekulovalo, že „počká” na zářijový Frankfurt. Jenže tam bude Yeti II a omlazený rapid - poslední díla, pod kterými je podepsán Jozef Kabaně před svým odchodem do BMW. [celá zpráva]

Změn u citiga není mnoho: i tak si ale můžete všimnout nové kapoty, masky chladiče a nárazníku. Změny ale musíte hledat s lupou v ruce. Odlišně tvarované mlhové světlomety mají nově příplatkovou Corner funkci (přisvěcování do zatáček do rychlosti 40 km/h) a drobné změny postihly i zadní skupinové svítilny.

Co je důležitější, délka narostla o 34 mm na nynějších 3 597 mm. Všechny ostatní rozměry zůstaly stejné: šířka 1645 mm (pro 5dveřovou variantu), výška 1 478 mm a rozvor náprav 2420 mm.

Foto: Škoda Auto

Škoda Citigo (facelift, 2017)

Foto: Škoda Auto

Škoda Citigo

Tři tříválce, jeden na CNG

O pohon se starají tři různé tříválcové motory – dva benzínové a jeden s úpravou pro provoz na zemní plyn. Litrové tříválce mají výkon 44 kW (60 k) a točivý moment 95 Nm při 3 000 otáčkách.

Motorizace se nezměnily, stále jde o jednotky MPI, 1.0 TSI z VW up! malá škodovka nedostala

Foto: Škoda Auto

Škoda Citigo (facelift, 2017)

K dispozici je také motor poháněný zemním plynem anebo benzínem – varianta 1,0 G-Tec. Tříválec upravený pro plynový pohon má výkon 50 kW (68 k). S ním trvá nejmenší škodovce zrychlení z 0 na 100 km/h 16,3 s a maximální rychlost činí 165 km/h.

Omlazené citigo bude možné objednávat od měsíce dubna, první vozy dorazí k zákazníkům počátkem června. Prodejní ceny zatím automobilka nezveřejnila.

Foto: Škoda Auto

Škoda Citigo (facelift, 2017)

Foto: Škoda Auto

Škoda Citigo (facelift, 2017)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám