Hlavní obsah

Škoda opět zruší některé směny, může za to nedostatek čipů

Automobilka Škoda ve 30. týdnu zruší několik směn ve všech třech svých výrobních závodech kvůli globálnímu nedostatku čipů. Hromadná dovolená první dva týdny v srpnu není dotčena stejně jako náběh výroby po ní.

Foto: Škoda Auto

Výroba Škody Fabia (Ilustrační foto)

Článek

Automobilka Škoda se chystá na hromadnou dovolenou v 31. a 32. týdnu letošního roku (první dva týdny v srpnu), ovšem kvůli nedostatku čipů budou zrušeny i některé směny v 30. týdnu, tedy ještě v červenci. Uvádí to magazín Škodovácký odborář.

Kromě toho magazín hovoří o potřebě uvolnění výrobních hal pro plánovanou údržbu jako o důvodu ke zrušení směn. V různých závodech se to bude týkat různých směn ve dnech 25.–28. července.

Škoda skladuje nedokončené vozy na královéhradeckém letišti. Chybějí čipy

AutoMoto

„Na všechny zrušené směny nad rámec termínu hromadné dovolené odbory KOVO vyjednaly překážku na straně zaměstnavatele s náhradou mzdy ve výši 58 % průměrné mzdy,” cituje magazín předsedu Jaroslava Povšíka.

Náběh výroby zůstává nezměněn, ve všech třech českých továrnách Škody v Mladé Boleslavi, Kvasinách a Vrchlabí se linky rozběhnou noční směnou z neděle na pondělí 16. srpna 2021.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám