Hlavní obsah

Škoda Karoq Scout je venku, veškeré motorizace mají pohon všech kol

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda přidává svůj třetí model s přízviskem Scout. Po octavii a kodiaqu se dočkalo i nejmenší SUV v nabídce, model Karoq. Nabízet se bude se třemi motorizacemi, vždy spojenými s pohonem všech čtyř kol. Světová premiéra nové verze proběhne v říjnu na pařížském autosalonu.

Foto: Škoda Auto

Škoda Karoq Scout (2018)

Článek

Proti běžnému provedení se Karoq Scout liší stříbrnými prvky karoserie (zpětná zrcátka, spodní část předního nárazníku, ližiny), výraznějšími plastovými lemy blatníků a specifickými koly o velikosti 18, nebo 19 palců. Na předních blatnících si pak lze všimnout plaket Scout, okenní skla mají vzadu standardně vyšší stupeň tónování.

Uvnitř pak jsou sedadla s černo-hnědými švy a nápisem Scout. Volant je vždy kožený, standardem jsou i pedály z nerezové oceli a diodové Ambientní osvětlení interiéru.

Foto: Škoda Auto

Škoda Karoq Scout (2018)

Tři motorizace

Všechna tři provedení mají pohon 4x4 realizovaný mezinápravovou spojkou Haldex páté generace. Nejdůležitější informací tak je, že karoq jde konečně objednat v lákavé kombinaci benzínový motor a pohon všech kol. To dosud nešlo. Patnáctistovku o výkonu 110 kW (150 k) tak lze nově párovat se sedmistupňovým DSG.

Foto: Škoda Auto

Škoda Karoq Scout (2018)

Foto: Petr Horník, Právo

Škoda Karoq 4x4 DSG

Slabší z nabízených turbodieselů (110 kW) je možné mít jako „čtyřkolku” a navíc s přímo řazenou převodovkou, případně příplatkovým DSG. Vrcholné TDI naladěné na 140 kW (190 k) má sedmistupňové DSG standardně.

Ve světové premiéře se nový Karoq Scout ukáže zkraje října na pařížském autosalonu. Prodejní ceny zatím automobilka neoznámila.

Anketa

Které provedení Škody Karoq se vám líbí více?
Standardní karoq
0 %
Karoq Scout
100 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám