Hlavní obsah

Škoda chce v roce 2025 prodávat dva milióny aut ročně

Novinky, ČTK, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Auto do roku 2025 zdvojnásobí počet prodaných vozů na více než dva milióny ročně. Uvedl to předseda představenstva Bernhard Maier. Loni Škoda prodala nejvíce vozidel ve své historii - 1,13 miliónu.

Foto: Škoda Auto

Bernhard Maier, předseda představenstva společnosti Škoda Auto

Článek

Podle Maiera budou inovativní infotainment, tedy multimediální informační systémy, včetně navigace nebo připojení k internetu, a služby mobility za osm let přinášet automobilce zhruba stejné příjmy jako v současnosti konvenční obchod s automobily. „Znamená to návratnost okolo jedné miliardy eur," podotkl.

Maier zároveň představil pražské centrum Škody pro nové služby a aplikace pod názvem DigiLab. Zhruba tři desítky lidí v něm budou zkoumat a vyvíjet nové obchodní modely. Jde zejména o silnější zapojení digitálních technologií do dosavadní hlavní oblasti podnikání Škody a o rozvoj inovativních služeb, souvisejících s konektivitou a mobilitou.

Škoda Auto je součástí německého koncernu Volkswagen. Provozuje tři výrobní závody v ČR, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku a v Indii většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Zaměstnává zhruba 27 000 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám