Hlavní obsah

Sedmimístný elektrický obr s obrazovkou přes celý interiér. Mercedes poodhaluje EQS SUV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stuttgartská automobilka ukazuje chystané EQS SUV v maskování. Interiér už ale nic neskrývá. Mercedes-Benz chystá premiéru na 19. dubna.

Mercedes poodhaluje EQS SUVVideo: Mercedes-Benz

 
Článek

Mercedes zatím stále velké elektrické SUV nazývá prostě EQS SUV a zřejmě tomu tak bude i po premiéře.

Jedná se o třetí elektrický Mercedesem, který je postaven na nové specializované elektrické platformě pro luxusní vozy.

Ve srovnání s menším EQE a limuzínou EQS však nevsází na karoserii se zvláštním aerodynamickým tvarem plynule s navazující kapotou, střechou a zádí. Už pod maskováním je zřejmé, že bude na první pohled klasickým SUV, byť boubelatých tvarů se zřejmě dočkáme i v tomto případě.

EQS je elektrickou vlajkovou lodí Mercedesu. Na 300 km se dobije za 15 minut

AutoMoto

Mercedes představuje EQE od AMG. Má až 687 elektrických koní

AutoMoto

Interiér už žádná tajemství neskrývá, Němci jej kompletně ukazují více než měsíc před stržením plachty. Však také vychází z již zmíněných dvou modelů. Dominuje palubní deska zvaná Hyperscreen, která díky skleněnému povrchu působí jako jedna velká obrazovka. Ve skutečnosti skrývá tři displeje s vysokým rozlišením.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz EQS SUV

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz EQS SUV

Celkový tvar interiéru posádku jakoby objímá, vnitřek rovněž těží z elektrické architektury s plochou baterií v podlaze. Rozměrný tunel je totiž dutý a plný odkládacích prostor.

Argumentem pro SUV ve srovnání s běžným EQS bude krom módy či vyššího posezu jistě i třetí řada sedadel, vůz nabídne sedm míst k sezení.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz EQS SUV

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz EQS SUV

Mercedes říká, že druhá řada sedadel je elektricky nastavitelná a že zvýšený posez ve volitelné třetí řadě znamená, že je pohodlnější než u modelu GLE. Automobilka také tvrdí, že v kufru je místo pro až čtyři golfové bagy v pětimístné konfiguraci.

Mercedes nezveřejnil žádné podrobnosti o pohonu. Lze však očekávat, že nabídka pohonných jednotek bude odpovídat sedanu EQS. To by znamenalo základní výkon 245 kilowattů, 334 k, v případě jednoho elektromotoru pohánějícího zadní nápravu. Alternativou může být druhý elektromotor a systémový výkon 385 kW, 523 k.

Elektrická smršť Mercedesu. V Mnichově se ukazuje EQE, EQG či vrcholný Maybach

AutoMoto

Vyloučit rozhodně nelze ani výkonnou verzi od AMG s výkonem 533 kW, 725 k. Koncept Mercedes-Maybach EQS odhalený na loňském podzimním autosalonu v Mnichově také napověděl, že i luxusní divize může přispět svou variantou.

Novinka se bude vyrábět v americkém Bibb County. Více se nejspíš dozvíme až po premiéře 19. dubna.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám