Hlavní obsah

Seat do dvou let představí čtyři nové modely, přijde i elektrické auto

Novinky, maž

Španělská automobilka oficiálně potvrdila, že do roku 2020 každých šest měsíců představí nový model. Potvrzen je zároveň první elektromobil značky, který v sériové verzi přijde za dva roky.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Ilustrační fotografie

Článek

Prvními dvěma novými modely budou velké SUV Tarraco a Cupra Ateca, tedy sportovněji střižená Ateca, nově prodávaná nikoliv jako Seat, nýbrž jako Cupra.  Oba modely se začnou prodávat koncem letošního roku.

V příštím roce se objeví nová generace Leonu, tedy hatchbacku nižší třídy, a to včetně praktičtější verze kombi.

V roce 2020 přijde na trh první elektromobil s logem Seat, který bude využívat modulární platformu MEB pro vozy s elektrickým pohonem. Dojezd by měl být 500 kilometrů. Obdobný model plánuje i mladoboleslavská Škoda. [celá zpráva]

V roce 2020 bude produktová řada SEAT poprvé rozšířena také o automobil kategorie CUV (Crossover Utility Vehicle). V témže roce zamíří do prodeje hybridní verze Leonu.

Seat se, stejně jako Škoda, zaměří více na motory spalující stlačený zemní plyn (CNG – Compressed Natural Gas), uvedl Luca de Meo, předseda představenstva automobilky. Potvrzen je i první CNG model - sportovně-užitková Arona.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám