Hlavní obsah

Elektrické škodovky se budou vyrábět v Česku, potvrdil šéf automobilky Maier

Novinky, maž
Mladá Boleslav

Šéf Škody Auto Bernhard Maier ve středu na výroční tiskové konferenci potvrdil, že její elektrické modely se budou vyrábět v hlavním výrobním závodě v Mladé Boleslavi. Zde se také budou montovat elektrické komponenty pro další koncernové modely.

Výroční tisková konference Škoda Auto 2018Video: Škoda Česká republika

 
Článek

První čistě elektrická škodovka přijde již příští rok a půjde o model e-citigo. O rok později se začne prodávat rovněž výhradně elektrické SUV, jehož vzhled naznačil koncept Vision E. Půjde o elektromobil s dojezdem 500 kilometrů, který bude v modelové řadě stát mezi karoqem a větším kodiaqem.

Šéf Škody rovněž potvrdil, že hybridní verze modelu Superb se bude vyrábět v závodě v Kvasinách. V hlavním výrobním závodě v Mladé Boleslavi pak bude Škoda montovat elektrické komponenty pro další koncernové modely.

Škoda vyvíjí platformu pro levný automobil, primárně určený pro indický trh. Podle Maiera by se sériová verze měla objevit na přelomu let 2020 a 2021.

Do digitalizace a elektrifikace chce Škoda v příštích letech investovat dvě miliardy eur (50 miliard korun), v roce 2025 je cílem představit 10 elektrifikovaných modelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám