Hlavní obsah

Saab prodává auto, které od roku 2014 neopustilo továrnu. Cena tomu odpovídá

Novinky, laz

Divoký příběh odvážné švédské značky s sebou nese i zvláštnosti. Po turbulentních změnách majitelů se ukázalo, že poslední v Trölhattanu vyrobený kus je stále ještě v továrně, protože byl původně určen pro nárazové zkoušky. Nyní bude na prodej.

Foto: Saab

Saab 9-3 Aero

Článek

Příběh tohoto auta už vám může být známý. Už v dubnu aktuální vlastník Saabu, společnost NEVS, zveřejnila, že prodá poslední vyrobený sedan 9-3. Ovšem nyní se tak skutečně stane a již si lze udělat obrázek o tom, jestli je odhadovaná cena přiměřená.

Švédská mise pod čínskou taktovkou: Pozůstatek Saabu spolupracuje s Koenigseggem

AutoMoto

K aukci totiž odhady patří, a i když stále nevíme, za kolik se tohle auto ve finále prodá, švédský aukční web odhaduje, že by se měla konečná dražba pohybovat mezi 350 000 až 450 000 švédskými korunami. Tedy přibližně mezi 830 000 až milionem českých korun.

To je zhruba částka, kterou jste tehdy dali za nové. A i když auta zdražují, i dnes za tyto peníze seženete nový čtyřválcový prémiový sedan střední třídy. Cena tedy odpovídá tomu, že jde vlastně o nové auto. Na tachometru má od roku 2014 jen 70 kilometrů, a to pouze po areálu automobilky, především pro produktové fotky.

Jedná se o vůz ve stříbrném laku a s dvoulitrovým přeplňovaným čtyřválcem, šestistupňovou samočinnou převodovkou a pohonem všech kol. Jde tedy o verzi Turbo4 s výkonem 220 koní. NEVS zatím upozorňuje, že nabídka už je aktivní a lze se registrovat, ale není zcela jasné, kdy bude samotná aukce spuštěna.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám