Hlavní obsah

Saab 9-3 dostane facelift

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro rok 2008 dostane Saab 9-3 malý facelift. Ten se nejvíc podepíše na přední masce. Změny se však dočká i interiér, ale jen v malých detailech. Je tedy vidět, že Saab nehodlá investovat další peníze do této řady, která by další rok měla být představena v nové generaci.

Článek

Model 9-3 by měl být základním kamenem švédské značky. Jenže nový větší model 9-5 je opravdu dobře prodávaný, a to i na úkor svého menšího sourozence.

Saab 9-3 se však stále drží. Jeho prodeje by měly vzrůst i díky jeho novému vzhledu. Facelift totiž bude vycházet z velmi povedeného konceptu Aero X. Přední maska tak bude protáhlá dopředu, bude změněná kapota i nárazníky.

Úpravy vozu se projeví ve všech třech karosářských variantách - sedanu, kombi i kabrioletu. V nabídce bude v příštím roce zajímavá kombinace třech různých druhů pohonů - benzínového, vznětového a na bioethanol (E85). Více změn se však nečeká, protože již přespříští rok by se mohl objevit koncept pro novou generaci.

Ta bude vycházet opět z koncernové platformy GM, tentokrát však podvozku Epsilon 2. Ten bude pracovat i v novém Opelu Vectra, Chevroletu Malibu, Pontiacu G6, Cadillacu BLS či novém Saabu 9-5.

Reklama

Související témata:

Související články

Saab Sonett bude automobilkou oživen

Saab Sonett, vyráběný ve třech generacích od roku 1952 pravděpodobně bude oživen. Severská značka předvede na ženevském autosalonu nový koncept s tímto jménem....

Výběr článků

Načítám