Hlavní obsah

Ruská legenda se představila v obytné verzi. Buchanka Bajkal vzniká v Česku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

UAZ-2206, zvaný „buchanka”, přichází na evropské trhy v obytné verzi Bajkal. Pro cestování má vše, co podobně velká obytná auta, a ještě k tomu je nezastavitelný v terénu. Vestavba se navíc vyrábí a montuje v Česku.

Foto: Auto Max Czech

UAZ-2206 Bajkal AMC

Článek

Legendární ruská dodávka s familiérním názvem „buchanka”, která se bez podstatných změn vyrábí už od roku 1965 a patří tak k nejdéle vyráběným autům na světě, se ukázala v obytné verzi. Ta se jmenuje Bajkal a vzniká v České republice.

Roadtrip po Česku: 14 zajímavých míst, o kterých možná netušíte

AutoMoto

Staví na verzi 2206, jen místo nejméně šesti sedaček tu jsou tři nebo čtyři a v prostoru pro cestující je umístěna obytná vestavba. Ta obsahuje skříňku s úložným prostorem pro rezervní kolo, který

se hodí pro druhou rezervu, anebo pro tu první, pokud člověk zvolí pohon na LPG. Dále skříňku s vařičem, stolek a rozkládací postel. Zvolíte-li třímístnou variantu, navíc přibude vysoká šatní skříň, dřez, kanystr s čistou vodou a čerpadlem a nádrž na šedou vodu.

Foto: Auto Max Czech

Třímístná verze má hezky použitelnou kuchyňku a spoustu odkládacích prostor.

Zmíněná postel není zrovna gigantická, rozměr je 190 x 128 cm, což páru stačí. Když je složená, je možno ji využít jako pohovku. A vespod je další úložný prostor. Obytná vestavba je česká práce, na míru ji vyrábí český truhlář. Importér – firma Auto Max Czech – ji následně montuje do vozu a komplet schvaluje pro provoz. Takto budou vznikat všechny bajkaly pro evropský trh.

Foto: Auto Max Czech

Čtyřmístná varianta má vzadu dvě sedačky proti sobě a přendavací stolek na polopřepážce. Vařič je ve skříňce po levé straně, dřez chybí.

Kromě toho je na výběr ze tří variant střechy, které jsou ruským výrobkem. Kromě standardní pevné, jako na každé jiné buchance, je tu i pevná zvýšená, s níž je vůz vysoký 236 cm a vnitřní výška je 165 cm, nebo zvedací, s níž jsou uvnitř vozu rovné dva metry místa, takže se tam dá postavit. V cestovní pozici je s ní auto vysoké 216 cm.

Foto: Auto Max Czech

Pod výsuvnou střechou jsou dva metry místa a je možnost tu mít další postel.

Standardní cena bajkalu je 665-712 tisíc korun v závislosti na tom, zda si vyberete třímístnou či čtyřmístnou verzi, či tzv. jubilejní verzi. Ta je k vidění na fotkách – má dvoubarevné lakování, bílá kola, lepší kliky a potahy sedadel nebo vyhřívání předních míst. Pevná zvýšená střecha stojí 145 tisíc, výsuvná 133 tisíc samotná nebo 151 tisíc se spací vestavbou.

Kromě toho je možné bajkal dovybavit klimatizací za 109 tisíc, nezávislým topením za 48 tisíc, záclonkami za 19 tisíc, markýzou za 29 tisíc, expedičním nosičem za 33 tisíc, protikorozním nástřikem spodku za 20 tisíc, tažným zařízením za 23 tisíc, zmíněným pohonem na LPG za 52 tisíc nebo volnoběžkami pro přední nápravu za 17 tisíc, mimo jiného.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám