Hlavní obsah

Roomster se možná bude vyrábět v Kvasinách místo Vrchlabí, zvažuje Škoda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Škoda zvažuje přesun montáže modelu Roomster z Vrchlabí do Kvasin. Vrchlabský závod by tak od roku 2013 mohl vyrábět pouze koncernové převodovky DQ200. Až pro 400 zaměstnanců by to mohlo znamenat stěhování za prací do závodů v Mladé Boleslavi nebo v Kvasinách.

Foto: Novinky

Škoda Roomster

Článek

Firma podle pondělního oficiálního vyjádření zaměstnancům garantuje zajištění pracovního místa. „Vedení firmy hodnotí možné scénáře změny výrobního programu závodu Vrchlabí, aby udrželo co možná největší počet pracovních míst, a všem zaměstnancům garantuje zajištění pracovního místa v rámci společnosti,“ řekl tiskový mluvčí Jozef Baláž.

Model Roomster byl k výrobě do Vrchlabí předán z Kvasin v roce 2009. Jeho výroba v podkrkonošském závodu je ale nákladnější, proto firma zvažuje různé varianty. Plánovaná kapacita 1000 automatických převodovek za den znamená snížení počtu pracovních míst z tisíce na zhruba 600.

V současnosti se proto podle vyjádření automobilky jedná o možném navýšení této výrobní kapacity až na 1500 převodovek. Otázka, kdy se tak stane, je stále otevřená, záležet bude na budoucí potřebě převodovek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám