Hlavní obsah

Retro tříkolka od Morganu se dočká druhé generace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Morgan 3 Wheeler, tříkolka pro nadšence do aut i motocyklů, se dočká nástupce. S informací přichází britský server Autocar. Aktuální generace se z trhu poroučí letos.

Foto: Morgan

Limitovaná edice Morgan P101

Článek

Britská malosériová automobilka Morgan chystá druhou generaci tříkolky, která se v roce 2012 inspirovala ve vozidle podobného střihu, modelu Super Sports z roku 1933.

Jeden z hlavních rysů současného vozu, motor umístěný před karoserií, se do nového vydání dle špionážních snímků prototypu nedostane.

Morgan již dříve potvrdil, že odcházející vůz s výkonem 82 koní, dodávaný americkým výrobcem S, přestane v roce 2021 vyhovovat emisním předpisům.

Co bude pohánět novinku zatím není jasné. Návrat k elektrické verzi se však zdá nepravděpodobný. Před dvěma lety Morgan odložil plány na čistě elektrickou verzi, s odvoláním na problémy s dodavatelem hnacího ústrojí a slibem posílit své schopnosti vývoje elektromobilů tím, že přinese „další vlastní zdroje“.

Labutí píseň tříkolek od Morganu. Loučí se limitovanou edicí

AutoMoto

Zůstává nejasné, zda by tento vůz druhé generace mohl vytvořit variantu s nulovými emisemi, podle Autocaru však novinka dostane především spalovací motor. Pohonná jednotka nové generace má být konvenčněji umístěna v karoserii, což si má vyžádat její zvětšení.

Nová generace Morganu 3 Wheeler, auta, které na trhu nemá obdoby, se má ukázat ještě na konci letošního roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám